«Και Μετά Χορέψαμε»: Η πρώτη ταινία για έναν γκέι έρωτα στη Γεωργία

Η ταινία «Και Μετά Χορέψαμε» είναι η πρώτη που μιλά για έναν γκέι έρωτα στη Γεωργία. Εκπληκτική η σκηνοθεσία του Γεωργιανού Λεβάν Ακίν, που ζει στη Σουηδία. Η ταινία έχει αποσπάσει πάνω από 15 διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ.

Είναι προτεινόμενη για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας εκπροσωπώντας τη Σουηδία γιατί η Γεωργία αρνήθηκε να δεχθεί αυτή την εκπροσώπηση θεωρώντας ότι προσβάλλει τα ήθη της βαθιά συντηρητικής κοινωνίας της προβάλλοντας τη μορφή της ομοφυλοφιλικής αγάπης.

https://www.instagram.com/p/B6WShy7nBms/

Το εξαγριωμένο πλήθος στην πρεμιέρα της ταινίας

Η Γεωργιανή Ορθόδοξη εκκλησία, πήρε αποστάσεις από την ταινία χαρακτηρίζοντας τον γκέι έρωτα ανήθικο και μέγα αμάρτημα. Στην πρεμιέρα της ταινίας στην Τιφλίδα εξαγριωμένο πλήθος προσπάθησε να εισβάλει σε σινεμά της πόλης.

Ο νεαρός χορευτής και πρωταγωνιστής της ταινίας, Λεβάν Γκεμπαλχιάνι, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι όταν είπε στη μητέρα του πως είναι γκέι, του είπε πως ευχόταν να είναι νεκρός ή να μην είχε γεννηθεί ποτέ.

Ο πρωταγωνιστής απελευθερώνει ψυχή και σώμα

Ο Λεβάν υποδύεται ένα νεαρό χορευτή που ερωτεύεται έναν συνομήλικό του, χορευτή. Ρισκάρει τα πάντα, απελευθερώνει ψυχή και σώμα, αφήνεται στην αρσενική σαγήνη, εκφράζει την αλήθεια του χορεύοντας με τον πιο αισθησιακό τρόπο και απαλλάσσεται από την καταδίκη να ζει μια ζωή μέσα από ένα ψεύτικο εαυτό.

Είναι ένας αναμφισβήτητα εξαίσιος ερμηνευτής που παρόλο το νεαρό της ηλικίας του, διαθέτει εσωτερικότητα και η τραγικότητα της έκφρασης του φανερώνει το μεγάλο του ταλέντο. Μην χάσετε την υπέροχη αυτή ταινία!!

Άννα Δρούζα

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Μεράμπ χορεύει από μικρός μαζί με τη Μέρι στην ακαδημία χορού της Τιφλίδας και είναι έτοιμος να διεκδικήσει μια περιζήτητη θέση σολίστα. Όλα ανατρέπονται όμως όταν εμφανίζεται στη σχολή ο χαρισματικός Ιρακλί.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κωσταντίνος Δασκαλάκης: Ο Έλληνας σταρ της επιστήμης μιλά για την αριστεία

Ξύπνα Βασίλη: Η μαύρη κωμωδία του Άρη Μπινιάρη «μιλά» στην ψυχή σου

«The Irishman»: Η ξεχωριστή ταινία για μια αληθινή ιστορία που οφείλεις να δεις

Σχετικά άρθρα