3 βήματα για να βελτιώσεις τη ζωή σου αν είσαι εργασιομανής ή λυπημένη

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο νιώθω πιεσμένη, λυπημένη και δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα από όσα μου άρεσαν.

Είμαι ένας άνθρωπος δημιουργικός, μου αρέσει η ζωγραφική και να παίζω αρμόνιο, να μαθαίνω ξένες γλώσσες. Πιστεύω πως όλο αυτό που νιώθω, οφείλεται στη δουλειά που κάνω, η οποία δεν με εκφράζει καθόλου αλλά όλοι μου λένε πως είμαι καλή σε αυτό.

Ο χώρος που εργάζομαι έχει να κάνει με τζόγο. Έχασα και εγώ τον έλεγχο προσπαθώντας κατανοήσω τι πουλάω. Αυτό μού έχει δημιουργήσει οικονομικά προβλήματα και προβλήματα με τους οικείους μου. Θέλω να αλλάξει η ζωή μου μα δεν ξέρω αν έχω τη δύναμη να το κάνω και ψάχνω τον τρόπο. Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθειά σας.

Στο ερώτημά σας απαντά ο Ιωάννης Νίκου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής

Αγαπητή Αναγνώστρια,

Με βάση τα όσα περιγράφεις παραπάνω πιστεύω ότι γνωρίζεις πολύ καλά πως τα συναισθήματα καθώς και τα συμπτώματα που βιώνεις δεν είναι τυχαία και ασύνδετα με τον τρόπο που ζεις στην καθημερινότητα σου.

Αρχικά φαίνεται πως σε έχει απορροφήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό η ενασχόληση με τη δουλειά σου, σε σημείο να έχεις αφιερώσει όλο τον χρόνο και την ενέργεια της κάθε ημέρας σου εκεί. Δυστυχώς αυτή η συμπεριφορά, ακόμα και εάν κάποιος λατρεύει τη δουλειά του, έχει σαν αποτέλεσμα τη «μόνωση» και τον ασυνείδητο «εγκλωβισμό».

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως ένας άνθρωπος για να μπορεί να βιώνει τη ζωή του με συναισθηματική ηρεμία και αίσθημα πληρότητας, θα πρέπει όσο το δυνατόν περισσότερο να ασχολείται με δραστηριότητες που τον ενδιαφέρουν και πάνω από όλα του αρέσουν.

3 βήματα για να βελτιώσεις τη ζωή σου

Για τον λόγο αυτό και σύμφωνα με όσα έχω ήδη αναφέρει, θα σου πρότεινα αρχικά να σκεφτείς για ποιο λόγο κάνεις την συγκεκριμένη δουλειά και ποια είναι τα δευτερογενή οφέλη που αποκομίζεις εφόσον όπως λες δεν σε εκφράζει.

Ακόμη, θα σε συμβούλευα να εντάξεις την ενασχόληση με τα χόμπι σου όσο γίνεται περισσότερο στην καθημερινότητα σου. Τέλος, θεωρώ πως σημαντικό ρόλο στη συναισθηματική σου αποσυμφόρηση μπορεί να παίξει η επικοινωνία με ένα έμπιστο, αγαπημένο και μη κριτικό άτομο του περιβάλλοντος σου.

Ιωάννης Νίκου
Ευρυδάμαντος 33, Νέος Κόσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 0456530

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Το ότι δεν έχω όρεξη σημαίνει πως έχω κατάθλιψη;

Έχω συνέχεια νεύρα και δεν έχω όρεξη για τίποτα. Είναι εφηβεία;

Πνίγομαι, πονάω παντού, δεν έχω όρεξη για τίποτα. Πού θα βρω βοήθεια;

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X