«Christina O.»: Το πλωτό… παλάτι του Αριστοτέλη Ωνάση με σουίτες, βιβλιοθήκη και πισίνα

Η Christina O. είναι μια ιδιωτική μηχανοκίνητη θαλαμηγός που κάποτε ανήκε στον δισεκατομμυριούχο Έλληνα πλοιοκτήτη Αριστοτέλη Ωνάση.

Με μήκος 99,13 μέτρα είναι το 45ο μεγαλύτερο σκάφος στον κόσμο από το 2018. Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν ένα από τα πολλά πλεονάζοντα ναυτικά πλοία.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το protothema, η θαλαμηγός – σύμβολο, υπό σημαία Μάλτας, κατά τη χειμερινή ανάπαυλα, είναι αγκυροβολημένη στο Κατάκολο Ηλείας.

Το πλωτό… παλάτι του Αριστοτέλη Ωνάση

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τον ερχόμενο Φεβρουάριο η θαλαμηγός θα αναχωρήσει για το Πέραμα και εν συνεχεία για τη Χαλκίδα.

Για τον εαυτό του, ο επιχειρηματίας είχε κρατήσει μια σουίτα τεσσάρων δωματίων, με μπανιέρα από μπλε μάρμαρο Σιένας, απομίμηση λουτρού από μινωικό ανάκτορο.

Λάτρης της ελληνικής κουλτούρας

Τους τοίχους κάλυπταν βενετσιάνικοι καθρέπτες. Επίσης υπήρχαν άλλες 9 σουίτες, που η καθεμιά είχε το όνομα ενός ελληνικού νησιού, όπως για παράδειγμα η «Ιθάκη» όπου έμεναν πάντα οι εκλεκτότεροι καλεσμένοι του Ωνάση.

Η βιβλιοθήκη της θαλαμηγού ήταν γεμάτη με έργα Ελλήνων κλασικών συγγραφέων και τα σκαμπό του μπαρ του Άρη, όπως το αποκαλούσαν, ήταν καλυμμένα με δέρμα λευκής φάλαινας.

Από την άλλη, ο πυθμένας της πισίνας υψωνόταν ως το επίπεδο του καταστρώματος και μετατρεπόταν σε πίστα χορού, διακοσμημένη με ψηφιδωτά που απεικόνιζαν σκηνές από την ελληνική μυθολογία.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αθηνά Ωνάση: Το άγνωστο δράμα της που οδήγησε στο διαζύγιο

Αθηνά Ωνάση: Οι… καυτές, ερωτικές ορέξεις του Αλβάρο με φίλους του

Πέθανε ο φίλος και βιογράφος του Ωνάση, Δημήτρης Λυμπερόπουλος

Έρρικα Μπρόγιερ: Ο Κώστας Βουτσάς έμαθε στον «αέρα» ότι πέθανε

Σχετικά άρθρα