Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Το παρασκήνιο της απόφασής τους – Γιατί… παραιτούνται;

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας, εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος και η Αμερικανίδα σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ σκοπεύουν να αποποιηθούν τα καθήκοντά τους στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας και εργάζονται για να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι.

«Σκοπεύουμε να αποποιηθούμε τον ρόλο των ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας και να εργαστούμε για να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, συνεχίζοντας να στηρίζουμε τη βασίλισσα», τονίζει το πριγκιπικό ζεύγος σε μια ανακοίνωση που ανήρτησε στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/B2zeizInC3y/

«Σχεδιάζουμε τώρα να ισορροπήσουμε τον χρόνο μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τιμάμε το καθήκον μας στη Βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και τις παραδόσεις μας», υπογραμμίζουν Χάρι και Μέγκαν.

Η στάση της βασιλικής οικογένειας

Τους τελευταίους μήνες εξάλλου, δεν έκρυψαν τη δυσκολία που αντιμετώπιζαν μπροστά στην πίεση των ΜΜΕ, που σχετιζόταν με τα καθήκοντά τους, διαβεβαιώνοντας ότι έλαβαν τη σχετική απόφαση «έπειτα από πολλούς μήνες συζητήσεων».

Η βρετανική βασιλική οικογένεια αντέδρασε στην ανακοίνωση του Χάρι και της Μέγκαν τονίζοντας ότι κατανοεί τη βούλησή τους να αποστασιοποιηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα αλλά προειδοποίησε ότι αυτή η αποχώρηση είναι περίπλοκη και θα πάρει χρόνο.

https://www.instagram.com/p/B2udi7OHFZF/

«Οι συζητήσεις με τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ είναι σε πρώιμο στάδιο. Κατανοούμε την επιθυμία τους να ακολουθήσουν άλλο δρόμο, ωστόσο χρειάζεται χρόνος προκειμένου να διευθετηθούν περίπλοκα θέματα», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκινγχαμ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Διακοπές… τέλος – Το δημόσιο «ευχαριστώ»

Μέγκαν Μαρκλ: Στηρίζει τις γυναίκες που ζητούν δεύτερη ευκαιρία

Μέγκαν Μαρκλ: «Έσπασε» το βασιλικό πρωτόκολλο η Μπιγιονσέ;

Τι κάνει μόνη της στη Νέα Υόρκη η Μέγκαν Μαρκλ;

Σχετικά άρθρα