Ιωάννα Φαντζίκη

Η Ιωάννα Φαντζίκη είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Συμβουλευτική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (MSc In Counselling Studies) με έμφαση στην Ψυχοδυναμική και Ροτζεριανή κατεύθυνση.

Κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα, προσέφερε εθελοντικά στο ορφανοτροφείο θηλέων Θεσσαλονίκης η «Μέλισσα», δουλεύοντας με κορίτσια 6 – 18 ετών. Στη συνέχεια, μετεκπαιδεύτηκε στην  Συστημική Ψυχοθεραπεία Ζεύγους & Οικογένειας, δουλεύοντας παράλληλα με παιδιά, εφήβους, ζευγάρια και οικογένειες.

Παρακολούθησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα του ΕΚΠΑ, «Διαχείριση Ψυχικού &ΣυναισθηματικούΤραύματος» μέσα στις θεματικές του οποίου αναλύθηκε και το τραύμα της που προκαλείται σε παιδιά από διαζύγιο, απώλεια γονέα, εκφοβισμό και κακοποίηση.

Εξειδικεύεται γύρω από τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος. Έχει εκπαιδευθεί στην μεθοδολογία ΑBA (Applied BehaviorAnalysis), στα εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας για τον αυτισμό (ΤΕΑCCH-PECS-MAKATON) καθώς στο μοντέλο S.S.I.P. (Social Skills Intervention Program) σχετικά με τον τρόπο που διαμορφώνεται το παιχνίδι σε παιδιά με ΔΑΦ.

Δουλεύει με παιδιά, εφήβους με ΔΑΦ και τις οικογένειες τους, ακολουθώντας ένα συστημικό μοντέλο παρέμβασης.Έχει εργαστεί σε Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών στα Χανιά και ως διδάσκουσα μαθημάτων Ψυχολογίας σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια.

Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στα Χανιά. Από τον Οκτώβριο του 2018 έως και το παρόν έχει αναλάβει την τηλεοπτική παρουσίαση θεμάτων ψυχολογίας ενηλικών («Στο Κόκκινο»/Νέα Τηλεόραση Κρήτης). Παράλληλα, αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικό (www.lifemade. gr/ www.mothersbird. gr) και έντυπο τύπο, και έχει πραγματοποιήσει ποικίιλες ομιλίες σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς σχετικά με θέματα που αφορούν την συμβουλευτική γονέων, καθώς και την ψυχολογία παιδιού – έφηβου – ενήλικα.

Ιωάννα Φαντζίκη
Συμβουλευτική Ψυχολόγος ΜSc
Ειδικευθήσα στην εκπαίδευση & αποκατάσταση παιδιών με ΔΑΦ
ionfantziki@gmail.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X