Θεόδωρος Νιτσιάκος: Ποιος ήταν ο γνωστός επιχειρηματίας που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Νεκρός σε τροχαίο στα Ιωάννινα ανασύρθηκε ο γνωστός επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος.

Όπως δημοσιεύεται, το αυτοκίνητο που οδηγούσε, ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε σε χαράδρα στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων. Πρόκειται για τον ιδρυτή της επιχείρησης «Κοτόπουλα Νιτσιάκος» με έδρα τα Ιωάννινα και 40ετή παρουσία στον κλάδο της πτηνοτροφίας.

Απεγκλωβίστηκε δίχως να έχει τις αισθήσεις του

Ο επιχειρηματίας κατευθυνόταν στην περιοχή της Αετομηλίτσας και όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες έχασε τον έλεγχο του οχήματός του για άγνωστη αιτία, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε χαράδρα. Αν και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας, απεγκλωβίστηκε δίχως να έχει τις αισθήσεις του.

Τη θλίψη του εξέφρασε και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. «Ήταν άνθρωπος, ήταν σωστός επιχειρηματίας. Έχω συγκλονιστεί. Ήταν Βλάχος όπως και εγώ. Βοήθησε πολύ κόσμο χωρίς να γίνεται γνωστό. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Λίγα λόγια για τον Θεόδωρο Νιτσιάκο

Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια έκανε μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας. Το 1972 αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα.

Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του.

Έκτοτε πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευή πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου: Πέθανε η πρώτη γυναίκα που παρουσίασε δελτίο ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση

Θανατηφόρο τροχαίο στον Άγιο Στέφανο: Νεκρός ο γιος του Ζαχαριά

Δημήτρης Κοντομηνάς: Ο επιχειρηματίας που έχτισε μια «αυτοκρατορία» και κατάφερε να βγάλει 1,3 δισ. ευρώ σε 4 χρόνια – Ο λόγος που αποφάσισε να πουλήσει όλες τις μετοχές του στον Alpha και τα σοβαρά προβλήματα υγείας

Δημήτρης Κοπελούζος: Ο επιχειρηματίας… φαινόμενο που ξεκίνησε καριέρα στα 20 του – Η οικόγενεια που λατρεύει, η επαγγελματική ζωή που τον παθιάζει και η αιώνια προσφορά στα κοινά

Σχετικά άρθρα