Πώς αντιμετωπίζουμε το κουτσομπολιό στο γραφείο; thumbnail
Το κουτσομπολιό συχνά πυροδοτείτε από οργανωτικά προβλήματα ή κακή διαχείριση στον εργασιακό χώρο . Παρακάτω σας παρουσιαζουμε πρακτικές λύσεις που μπορεί να βοηθήσουν να κρατήσετε τα πράγματα υπο έλεγχο.

Πώς αντιμετωπίζουμε το κουτσομπολιό στο γραφείο;

Το κουτσομπολιό συχνά πυροδοτείτε από οργανωτικά προβλήματα ή κακή διαχείριση στον εργασιακό χώρο . Παρακάτω σας παρουσιαζουμε  πρακτικές λύσεις που μπορεί να βοηθήσουν  να κρατήσετε τα πράγματα υπο έλεγχο.


 


Δώσε το σωστό παράδειγμα


Εάν είσαι ο υπεύθυνος του τμήματος, κάτσε και σκέψου αν εσύ κουτσομπολεύεις.  Εάν έχεις τη τάση να σχολιάζεις το αφεντικό σου ή τους συναδέλφους σου; Aν ναι, πως περιμένεις και οι κατώτεροί σου ναμη κάνουν κάτι αντίστοιχο;  Σταμάτησε το όσο είναι νωρίς ώστε να σε ακολουθήσουν και οι άλλοι.


Έχε τα αυτιά σου ανοικτά


Αν δεν είσαι ανοικτός και δεν μπορείς να ακούσεις τα παράπονα των υφισταμένων σου τότε να είσαι σίγουρος ότι το κουτσομπολιό δεν θα αργήσει να δημιουργηθεί. Όσο πιο πολύ ακούς, τόσο λιγότερο το κουτσομπολιό.


Μην προτρέχεις


Αν οι υφιστάμενοί σου, θέλουν κάτι να σου πουν και συνήθως αντιδράς άσχημα με αυτόν που πάει να σου μιλήσει, τότε, είναι πιθανόν και οι άλλοι να μη θέλουν να έχουν την ίδια κατάληξη και προκειμένου να μη μπλέξουν, μετατρέπουν το θέμα σε ..κουτσομπολιό.


Αντιμετώπισε τον..κουτσομπόλη


Αν καταλάβεις ποια είναι η πηγή..του κακού, μπορεις να κάνεις του το κάνεις γνωστό , ότι όχι μόνο γνωρίζεις ότι εκείνος μεταδίδει τα κουτσομπολιά αλλά και φυσικά ότι θα υπάρξουν συνέπειες αν δεν σταματήσει.  Εννοείται ότι θα προβείς σε αυτή τη κίνηση μόνο εάν όσα λέγονται είναι αναληθή και δεν ισχύουν.


Επικεντρώσου στο θέμα όχι στο πρόσωπο


Όταν λοιπον, έρθει η στιγμή να αντιμετωπίσεις το άτομο που μεταφέρει αυτά τα κουτσομπολιά προσπάθησε να συγκεντρωθείς στη συμπεριφορά του και όχι στο άτομο. Μην του πεις « Είσαι πολύ κακός και κουτσομπόλης» αλλά πες « Με ανησυχεί αυτή η συμπεριφορά σου και θα ήθελα να σταματήσει».


Ζήτα πληροφορίες


Ένας καλός τρόπος να σταματήσεις το κουτσομπολιό, είναι να ζητήσεις να μάθεις όσες πιο πολλές λεπτομέρειες μπορείς . Επειδή τα κουτσομπολιά είναι κάτι σαν αστικός μύθος τις περισσότερες φορές, την επόμενη φορά που θα ακούσεις κάτι ρώτα τον συνομιλήτή σου να σου δώσει όσες πιο πολλές λεπτομέρεις μπορεί , όπως μέρος, ώρα κτλ. Επειδή το κουτσομπολιό δεν μπορεί να είναι πολύ συγκεκριμένο, αυτομάτως φαίνεται ότι δεν είναι νέο αληθινό αλλά ..ραδιοαρβύλα.


Βρες λύσεις στα προβλήματα


Πριν ένα πρόβλημα μέσα στον εργασιακό χώρο μετατραπεί σε κουτσομπολιό, φρόντισε να έχεις βρει τη λύση. Έτσι, θα σταματήσεις όλα τα πηγαδάκια και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο


 


 


 


 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X