«Ευτυχία»: 3 λόγοι ώστε να πας να δεις την ταινία για τη μεγάλη στιχουργό

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Η ιστορία της ζωής της μεγάλης στιχουργού, αναδύεται από τα βάθη της ελληνικής ψυχής. Ξεριζωμός στη Μικρά Ασία, ταπείνωση, δοκιμασίες, πόνος, χαμός παιδιού, χαμός αγαπημένου, εξαρτήσεις.

Πεπρωμένο αδυσώπητο. Η μάχη ενός ανθρώπου απέναντι στο βάσανο της μοίρας. Πάθος και πόθος να ζήσεις να διασχίσεις τα όρια του εαυτού σου, να συναντηθείς με την ελπίδα, τη δίψα για έρωτα, την υποταγή στις αδυναμίες.

https://www.instagram.com/p/B7GYIG4AxOG/

Μια υπέροχη ταινία

Χαμένη, ακυρωμένη, αλλά και κυρίαρχη, ελεύθερη, ασυγκράτητη, ακατάσβεστη ψυχή γεμάτη έμπνευση, για κάθε στίχο της, που έμεινε στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

«Είμαι αετός χωρίς φτερά», έγραφε με σπαραγμό στον χαμό του παιδιού της. «Ένα όνειρο τρελό όνειρο απατηλό» στον χαμό του μεγάλου έρωτα της.

Μια υπέροχη ταινία του σκηνοθέτη Άγγελου Φραντζή. Ισορροπημένη ανάμεσα στο δράμα, το χιούμορ, τη μουσική των στίχων της και τις ιστορικές αναπαράστασης. Εκπληκτικές ερμηνείες όλες!! Αποκάλυψη η Κάτια Γκουλιώνη ως νεαρή Ευτυχία.

Κορυφαία η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Αντιλήφθηκε το εκρηκτικό μείγμα της προσωπικότητας της, το απρόσμενο, το σκανδαλώδες για τα ήθη της εποχής, το περιθωριακό, μαζί με το στοργικό, το παιχνιδιάρικο, το ερωτικό.

Κορυφαία η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη! Σπαρακτική. Μοναδική η ικανότητα της να βάλει τον εαυτό της στην θέση εκείνης…

https://www.instagram.com/p/B1qYrAGJUKj/

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ένα αρσενικό παραδομένο στην αγάπη του για αυτή τη γυναίκα. Στο βλέμμα του η αλήθεια της ψυχής!! Έξοχος!!

Η ταινία είναι αποτέλεσμα υψηλής τέχνης!! Μη τη χάσετε!!

Άννα Δρούζα

Ποια ήταν η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

Η ταινία σε μαθαίνει για μια εξαιρετική προσωπικότητα, την Ευτυχία Χατζηγεωργίου – Οικονόμου, αργότερα Νικολαΐδου και τελικά Παπαγιαννοπούλου (1893 – 7 Ιανουαρίου 1972) η οποία ήταν Ελληνίδα στιχουργός, μια από τις σημαντικότερες του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Γεννήθηκε στο Αϊδίνι της Μικράς Ασίας. Αναγκάστηκε όμως, να έρθει στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ζώντας μια έντονη και περιπετειώδη ζωή, αρχικά σταδιοδρόμησε ως ηθοποιός, δασκάλα και ποιήτρια. Μα αργότερα αναδείχθηκε σε σπουδαία λαϊκή στιχουργό.

Ξεκίνησε να γράφει στίχους το 1948 εξαναγκαζόμενη από το προσωπικό της πάθος (χαρτοπαιξία), τροφοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο, έναντι ευτελούς οικονομικής αμοιβής, όλους τους επώνυμους συνθέτες της εποχής της με αριστουργηματικά τραγούδια.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Bombshell»: Μια ταινία για το σκάνδαλο του FOX που τάραξε μια… αυτοκρατορία

«Και Μετά Χορέψαμε»: Η πρώτη ταινία για έναν γκέι έρωτα στη Γεωργία

«The Irishman»: Η ξεχωριστή ταινία για μια αληθινή ιστορία που οφείλεις να δεις

«Παράσιτα»: Γιατί πρέπει να δεις την ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα

Σχετικά άρθρα