Σχέση με μεγαλύτερο: Να συνεχίσω και όπου πάει ή να τον αφήσω και να προχωρήσω;

Δεν έχω μεγάλη εμπειρία και δεν εμπιστεύομαι εύκολα τους γνωστούς μου για να ρωτήσω. Έχω μια σχέση (χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς μου και ο κύκλος μου) με έναν άντρα 38 ετών.

Είμαστε μαζί εδώ και 3 χρόνια, γνωριστήκαμε μέσα από το Ίντερνετ, αλλά για κάποιο λόγο ήταν έρωτας με την πρώτη. Βρεθήκαμε μέσα σε δύο μέρες από την πρώτη επαφή και αμέσως ήμαστε μαζί. Εγώ όμως, δεν του είχα εμπιστοσύνη και τον απομάκρυνα με τον τρόπο μου, λέγοντας ότι θέλω ελεύθερη σχέση.

Εκείνος δεχόταν ό,τι και να του έλεγα. Ερχόταν να με δει στο μέρος που σπούδαζα και έκανε ταξίδι 7 ώρες με το αμάξι μόνο για να με δει και να φύγει γιατί δούλευε. Να μην λέω πολλά, το θέμα μου είναι ότι κάνει πολλά τέτοια που λες ότι ο άλλος είναι ερωτευμένος δεν γίνεται, αλλά ποτέ δεν μου λέει τι νιώθει για εμένα, πέρα από ένα «σε θέλω» και «σε γουστάρω», τίποτε άλλο.

Να τον αφήσω και να πάω παρακάτω;

Ούτε εγώ έλεγα στην αρχή γιατί ήμουν κατά, αλλά τώρα μετά από 3 χρόνια του λέω ένα «σε αγαπάω». Αυτός τίποτα, και δεν έχει ανοίξει θέμα για να προχωρήσουμε πάρα πέρα ποτέ. Με έχει βέβαια, γνωρίσει στη μητέρα του και τον αδερφό του,( εγώ φυσικά δεν τον έχω γνωρίσει σε κανέναν γιατί δεν το ξέρει κανείς). Δεν έχει πρόβλημα, έτσι τουλάχιστον λέει, που δεν του έχω γνωρίσει τους δικούς μου και που δεν τους το έχω πει.

Αλλά δεν ξέρω… Κάποιες φορές γίνεται φοβέρα ζηλιάρης, άλλες γίνεται πολύ απόμακρος και μου στέλνει μόνο δύο φορές μήνυμα την ημέρα, και αφοσιώνεται στη δουλειά του. Κάνει δύο δουλειές για αυτό. Τι να κάνω; Να το συνεχίσω και όπου πάει; Να τον αφήσω και να πάω παρακάτω; Αλλά γιατί; Αφού είμαστε τόσο καλά… Θέλω συμβουλές για να τον κάνω να λέει αυτό που νιώθει. Έστω σε εμένα!

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος Γεωργία Καλτσίδου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το  μήνυμα σας περιγράφει λεπτομερώς και με παραδείγματα μια σύνδεση μεταξύ δύο ανθρώπων που θέλουν και δεν θέλουν να συνδεθούν. Από τη μια μεριά θέλετε να είστε μαζί του, αλλά του αναφέρετε ότι σας ενδιαφέρει μία ελεύθερη σχέση. Εκείνος φαίνεται να ενδιαφέρεται πάρα πολύ για εσάς και να είναι μαζί σας, αλλά δεν μιλάει για τα συναισθήματα του.

Εσείς δεν τον γνωρίζετε σε κανέναν και φαίνεται η ηλικία του να είναι κάτι που σας εμποδίζει αν το καταλαβαίνω σωστά. Ωστόσο θέλετε να νιώσετε ότι σας αγαπάει και ότι νοιάζεται για εσάς, με λόγια και όχι μόνο με πράξεις.  Στις προθέσεις και των δύο σε αυτή τη σχέση που περιγράφετε, παρατηρώ αντιθέσεις ανάμεσα σε αυτό που θέλετε και σε αυτό που πράττετε και οι δύο σας.

Συζητήστε για όλα αυτά

Μοιάζει επίσης να εξελίχθηκε η σχέση αυτή από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας σας και ίσως σε αυτό το διάστημα, να άλλαξαν τα συναισθήματα σας και οι στόχοι σας πράγμα που είναι τόσο φυσιολογικό γιατί μοιάζει να νιώθετε άνετα και να επιθυμείτε να συνδεθείτε περισσότερο πλέον.

Η δική μου προτροπή είναι η συζήτηση για όλα αυτά που πολύ αναλυτικά μου περιγράφετε και η έκφραση των αναγκών σας μέσα σε μια γενικότερη συζήτηση του «πού είμαστε σε αυτή τη σχέση τώρα;». Ελπίζω να σας βοήθησα, είμαι εδώ αν κάτι χρειάζεστε.

Γεωργία Καλτσίδου
Ψυχολόγος
Ειδίκευση στην Κλινική & Κοινωνική Ψυχολογία Εξαρτήσεων & Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων
[email protected]
697-3502573

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχέση με μεγαλύτερο: Γιατί έστειλε γυμνές φωτογραφίες σε άλλη;

Σχέση με μεγαλύτερο: Να τα παρατήσω όλα και να μείνω μαζί του;

Σχέση με μεγαλύτερο: Εγώ 30, αυτός 51 – Αποφασίσαμε να παντρευτούμε αλλά…

Εφηβεία: Η κόρη μου έχει σχέση με μεγαλύτερο, τι να κάνω;

Σχετικά άρθρα