Για εσένα, που φοβάσαι τις «καταιγίδες» της ζωής

Δεν έρχονται όλες οι «καταιγίδες» για να αναστατώσουν τη ζωή σου. Μερικές εμφανίζονται για να καθαρίσουν το μονοπάτι σου.

Η ζωή δεν είναι εύκολη. Κάποιοι το έμαθαν με τον απλό τρόπο και κάποιοι με πιο δύσκολο. Η ζωή είναι γεμάτη προβλήματα. Αλλά το ερώτημα είναι ένα: Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο;

Γιατί απαντώντας σε αυτή την ερώτηση, καταλαβαίνεις πού εστιάζεις. Στα θετικά ή στα αρνητικά; Και συλλογίσου: αν δεν υπήρχαν τα αρνητικά, τα θετικά θα είχαν τόσο γλυκιά «γεύση»;

Έρχονται μέρες στη ζωή που λες πως όλα είναι χάλια

Είναι αλήθεια πως έρχονται μέρες στη ζωή που λες πως όλα είναι χάλια, πως και στραβά να χαμογελάσεις, τίποτα δεν σου φτιάχνει τη διάθεση, πως δεν θα τα καταφέρεις. Αλλά θυμήσου πως σε όλους μας έρχονται.

Σε κάποιους αυτή η «καταιγίδα» κρατά ημέρες, ενώ σε άλλους μπορεί να κρατήσει και χρόνο. Αλλά οι δυσκολίες και τα προβλήματα δεν κάνουν διακρίσεις.

Από τα πιο απλά, όπως το ότι σου χάλασε το αυτοκίνητο ή λερώθηκε το καλό σου πουκάμισο, μέχρι τα πιο σύνθετα, όπως ένα πρόβλημα υγείας.

Όλα περνούν…!

Το ότι προσπαθείς όμως να βγεις νικητής στην καθημερινή μάχη που δίνεις και το γεγονός ότι δεν τα παρατάς, δείχνουν πως είσαι ζωντανός. Και έχεις κάθε δικαίωμα να το χαρείς.

Γιατί είναι δική σου μάχη, γιατί είναι δική σου νίκη! Όσο και αν λες πως δεν θα περάσει, να θυμάσαι πως όλα περνούν. Υγεία. Αγάπη. Χαμόγελο. Με αυτά τα 3, κανείς δεν σε φτάνει.

Και αν κάποιο «χάσεις» στο ταξίδι της ζωής, τα άλλα 2 θα φροντίσουν να το αναπληρώσουν και να το θεραπεύσουν για να συνεχίσεις. Εξάλλου, το ουράνιο τόξο βγαίνει μετά τη βροχή…

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Διαίσθηση: Μην υποτιμάς αυτή την ανεξηγήτη παρόρμησή σου!

7 υποσχέσεις που αξίζει να δώσεις στον εαυτό σου

Τα 5 μαθήματα ζωής που «παραδίδει» ο Καρλ Γιούνγκ για τον εαυτό και την ευτυχία

Σχετικά άρθρα