Με αυτόν τον τρόπο ο personal coach θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις φόβους και ανασφάλειες

Πώς θα μπορούσε να βρει κάποιος τι θα τον γέμιζε επαγγελματικά; Έχω περάσει σε μια σχολή που δεν μου αρέσει απλώς γιατί  δεν ήξερα τι να διαλέξω και απέκλεισα άλλες σχολές.

Βλέπω παιδιά στο τμήμα που ασχολούνται πολύ με το αντικείμενο. Βέβαια υπάρχουν και άλλα που δεν έχουν μπει σε διαδικασία να σκεφτούν αν τους αρέσει όντως ή αν τους ταιριάζει αυτό που σπουδάζουν.

Δεν μπορώ να βρω κάτι που να μου αρέσει σαν αντικείμενο αλλά θαυμάζω τα παιδιά που επιδίδονται με ζήλο σε ό,τι κάνουν. Είμαι γενικά αρκετά κοινωνικός μα δεν ξέρω πώς να βρω αυτό που θα με έκανε να ασχολούμαι έτσι.

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Λουκία Αποστολίδη

Αρχίζω λέγοντας πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν μια επαγγελματική καριέρα και δεν έχουν αναρωτηθεί ποτέ τι θέλουν να κάνουν στην ζωή τους και τι τους γεμίζει. Από την άλλη είναι κάποιοι τυχεροί που το γνωρίζουν από πολύ νωρίς.

Υπάρχουν όμως, και οι άνθρωποι που ανακαλύπτουν στην πορεία της ζωής το τι τους γεμίζει και τελικά αυτό είναι ένα όμορφο ταξίδι διερεύνησης που μπορεί να φέρει ακόμη περισσότερα πίσω για τον εαυτό σου.

Ο ρόλος του personal coach

Φαίνεται να είσαι άνθρωπος που έχει διάθεση να ζήσει τη ζωή και να απολαύσει τον εαυτό και το επάγγελμά του. Θα σου πρότεινα να μιλήσεις σε κάποιον ψυχολόγο ή κάποιον personal coach, ώστε να σε βοηθήσουν να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις στον εαυτό σου σχετικά με το πού θες να πας και ποιος θέλεις να είσαι.

Να απολαύσεις τη διαδρομή της διερεύνησης γιατί μπορεί να έρθουν πολλές πληροφορίες που δεν περιμένεις και να πειραματισθείς.

Λουκία Αποστολίδη
Ψυχολόγος
Msc Ψυχολόγος της Υγείας
Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Δραματοθεραπεύτρια
[email protected],
www.psychotherapycenter.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ο φόβος της αποτυχίας: Όταν οι γονείς γίνονται «βάρος»

Εσωτερική αναζήτηση: Πώς θα βρεις τον εαυτό σου όταν η καθημερινότητα είναι τόσο δύσκολη και απαιτητική;

Εργασιακή ανασφάλεια: Πώς να επιβιώσεις είτε είσαι εργαζόμενος είτε άνεργος;

3 βήματα για να βελτιώσεις τη ζωή σου αν είσαι εργασιομανής ή λυπημένη

Σχετικά άρθρα