Όσκαρ 2020: Έτσι αντέδρασαν οι σταρ όταν έμαθαν ότι είναι υποψήφιοι

Η ταινία «Joker» του Τοντ Φίλιπς προηγείται στην κούρσα των υποψηφιοτήτων για τα φετινά Όσκαρ, καθώς είναι υποψήφια στις 11 σημαντικότερες κατηγορίες, μεταξύ άλλων «Καλύτερης Ταινίας», «Καλύτερης Σκηνοθεσίας» και »Α’ Ανδρικού Ρόλου» (Χοακίν Φίνιξ).

Οι ταινίες «The Irishman» (O Ιρλανδός) του Μάρτιν Σκορσέζε, «Once Upon a Time in Hollywood» (Κάποτε… στο Χόλιγουντ) του Κουέντιν Ταραντίνο και «1917» του Σαμ Μέντες ακολουθούν με 10 υποψηφιότητες. Τα κινηματογραφικά αυτά έργα, μαζί με τα «Ford v Ferrari», «Jojo Rabbit», «Little Women» (Μικρές Κυρίες), «Marriage Story» (Ιστορία Γάμου) και «Parasite» (Παράσιτα) θα διαγωνιστούν για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

https://www.instagram.com/p/B7VT-gxjSDQ/

Από τη διεκδίκηση του Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας αποκλείστηκαν οι γυναίκες, αναφέρει το Variety με υποψήφιους τους Τοντ Φίλιπς (Τζόκερ), Μάρτιν Σκορσέζε (Ο Ιρλανδός), Μπονγκ Τζουν Χο (Παράσιτα) και Κουέντιν Ταραντίνο (Κάποτε στο Χόλιγουντ). Επίσης, οι Γκρέτα Γκέργουικ (Μικρές Κυρίες), Κέισι Λέμονς (Harriet), Λούλου Ουάνγκ (The Farewell) και Λορίν Σκαφάρια (Hustlers) αγνοήθηκαν από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, όπως επισημαίνει.

Μοναδική εξαίρεση στους λευκούς υποψήφιους ηθοποιούς είναι η Σίνθια Ερίβο (Harriet). O Έντι Μέρφι (Dolemite Is My Name), ο Τζέιμι Φοξ (Just Mercy), η Awkwafina (The Farewell), η Λουπίτα Νιόνγκο για το «Us» (Εμείς) απέτυχαν να κερδίσουν υποψηφιότητες.

https://www.instagram.com/p/B7VGZXsAfLy/

Η αντίδραση μερικών σταρ όταν έμαθαν ότι είναι υποψήφιοι

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ακαδημία για την αναγνώριση της δουλειάς μου μαζί με τις απίστευτες ερμηνείες των συναδέρφων μου υποψηφίων. Ήμουν απίστευτα τυχερός με αυτή την ταινία, συνεργάστηκα με τους λαμπρούς συνεργάτες, Κουέντιν Ταραντίνο, Μπραντ Πιτ, Μάργκοτ Ρόμπι», ανέφερε ο Αμερικανός ηθοποιός, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, υποψήφιος στην Κατηγορία Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο «Κάποτε στο Χόλιγουντ» σύμφωνα με το Variety.

Από την άλλη, και ο Μπράντλεϊ Κούπερ, παραγωγός στο «Joker», αισθάνεται μεγάλη τιμή για τις 11 υποψηφιότητες. «Είναι φανταστικό που αυτή η ταινία συναγωνίζεται ταινίες συναδέρφων. Μπράβο σε όλους και συγχαρητήρια».

https://www.instagram.com/p/B7RLC0dJ7Ro/

Ενθουσιασμένος είναι πάντως και ο Κουέντιν Ταραντίνο ενώ δεν έχει υπάρξει κάποια πληροφορία για τον Μάρτιν Σκορσέζε, ο οποίος «σπάει» το ρεκόρ με τις περισσότερες υποψηφιότητες από έναν σκηνοθετή που ζει.

Ο Τομ Χανκς ξανά υποψήφιος για Όσκαρ

Έχουν περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες από την τελευταία φορά που ο Τομ Χανκς ήταν υποψήφιος για βραβείο της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

https://www.instagram.com/p/B7FX3wxgBGB/

Φέτος, ο 63χρονος κινηματογραφικός αστέρας ανακοινώθηκε ως υποψήφιος για Όσκαρ στην κατηγορία Β’ Ανδρικός Ρόλος για την ερμηνεία του ως Φρεντ Ρότζερς στην ταινία «A Beautiful Day in the Neighborhood» (Μια όμορφη μέρα στη γειτονιά).

Είναι η έκτη υποψηφιότητα του Τομ Χανκς και η πρώτη από τότε το 2000, όταν ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία «Cast Away» (O Ναυαγός).

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Χρυσές Σφαίρες 2020 – Οι νικητές: Σάρωσαν ο «Joker», o Κουέντιν Ταραντίνο και το ιστορικό δράμα του Σαμ Μέντες

Critics’ Choice Awards 2020: Όλες οι celebrities που μάς εντυπωσίασαν

Βραβεία Emmy 2019: Οι σέξι εμφανίσεις που ξεχώρισαν

Πόσα βραβεία Όσκαρ κέρδισε τελικά η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου;

Σχετικά άρθρα