«Κατηγορώ…!»: Η ταινία του Ρομάν Πολάνσκι για το τεράστιο στρατιωτικοπολιτικό σκάνδαλο κατασκοπείας

Για πολλά τον έχουν κατηγορήσει αλλά σίγουρα δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις ότι δεν είναι καλός σκηνοθέτης.

Ο Ρομάν Πολάνσκι έφτιαξε για μια ακόμα φορά μια καλοστημένη ταινία, κλασική στο είδος της, που στηρίζεται σε αληθινή ιστορία: τη γνωστή υπόθεση Ντρέιφους.

Πρόκειται για υπόθεση που απασχόλησε τη δικαιοσύνη ως προς την ακεραιότητα της, με την αποκάλυψη ενός στρατιωτικού σκανδάλου με αντισημιτικό υπόβαθρο.

Τρομερός ο Ζαν Ντιζαρντέν

Η ταινία έχει τρομερό ενδιαφέρον. Δεν σε χάνει ούτε λεπτό, υπέροχη εικόνα, υπερπαραγωγή και έναν τρομερό πρωταγωνιστή που ακούει στο όνομα Ζαν Ντιζαρντέν.

Πολύ τον θυμόμαστε όταν πήρε το Όσκαρ από τα χέρια του Τζορτζ Κλούνεϊ για την ταινία «The artist». Ο συνδυασμός της ομορφιάς του και του υποκριτικού του ταλέντου σε καθηλώνει.

Μην τη χάσετε!!

Άννα Δρούζα

Λίγα λόγια για την ταινία

Το 1894, ο Γάλλος λοχαγός Άλφρεντ Ντρέιφους κατηγορείται άδικα για προδοσία και καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη στο Νησί του Διαβόλου.

https://www.instagram.com/p/B5LjYWniJ37/

Ο Ρόμαν Πολάνσκι με τη νέα του ταινία μας παραθέτει μια άλλη οπτική της υπόθεσης, καθώς αφηγείται την ιστορία από την πλευρά του άνδρα που βοήθησε στη σύλληψη του λοχαγού, πριν ανακαλύψει την αλήθεια.

Η ταινία κέρδισε τον «Αργυρό Λέοντα και το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Bombshell»: Μια ταινία για το σκάνδαλο του FOX που τάραξε μια… αυτοκρατορία

«Ευτυχία»: 3 λόγοι ώστε να πας να δεις την ταινία για τη μεγάλη στιχουργό

Ρίκι Τζερβέις – Χρυσές Σφαίρες 2020: Η σάτιρα λέει πάντα την αλήθεια

Διέγραψαν από την Ακαδημία Κινηματογράφου Μπιλ Κόσμπι και Ρομάν Πολάνσκι

Σχετικά άρθρα