Γκράμι 2020: Άρωμα…σκανδάλου στα βραβεία – Οι καταγγελίες και η απόφαση

Η Ντέμπορα Ντούγκαν, διευθύνουσα σύμβουλος της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ απομακρύνθηκε από τη θέση της λίγες μέρες πριν από την τελετή απονομής των μουσικών βραβείων Γκράμι μετά από καταγγελία σε βάρος της για παράπτωμα.

Η Ντέμπορα Ντούγκαν η πρώτη γυναίκα CEO της Ακαδημίας που είχε αναλάβει καθήκοντα τον περασμένο Αύγουστο, είναι πρώην δικηγόρος, στέλεχος δισκογραφικών και ήταν επικεφαλής της Red, μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που ίδρυσε ο Bono των U2 με στόχο την καταπολέμηση του AIDS και άλλων ασθενειών στην Αφρική.

«Υπό το πρίσμα των ανησυχιών που διατυπώθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας Λογοτεχνίας, συμπεριλαμβανομένης μιας επίσημης καταγγελίας για παράπτωμα από γυναίκα, ανώτερο μέλος της ομάδας της Ακαδημίας Ηχογράφησης το διοικητικό συμβούλιο ανέθεσε σε δύο ανεξάρτητους ανακριτές να εξετάσουν το ζήτημα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.

https://www.instagram.com/p/B41hUCBHbKx/

Ποιος έκανε τις καταγγελίες;

«Το συμβούλιο θεωρεί την ενέργεια αυτή απαραίτητη για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των μελών της Ακαδημίας Ηχογράφησης, για να αποκαταστήσει το ηθικό των εργαζομένων της Ακαδημίας Ηχογράφησης και να επιτρέψει στην Ακαδημία να επικεντρωθεί στην αποστολή που είναι να υπηρετεί όλους τους δημιουργούς μουσικής», τονίζεται στην ανακοίνωση.

https://www.instagram.com/p/B3qPaAaHhp0/

Ο μουσικός παραγωγός Χάρβεϊ Μέισον Τζ. πρόεδρος της Ακαδημίας θα εκτελεί χρέη διευθύνοντος συμβούλου κατά τη διάρκεια της έρευνας. Η είδηση της απομάκρυνσης της Ντέμπορα Ντούγκαν έγινε γνωστή πρώτα από την εφημερίδα «The Los Angeles Times». Πάντως, δεν είναι σαφές ποιες είναι οι ανησυχίες ή ποιο ανώτερο στέλεχος της ομάδας διατύπωσε τους ισχυρισμούς εναντίον της.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Όσκαρ 2020: Τι σχολίασε ο Στίβεν Κινγκ και προκάλεσε την οργή δεκάδων;

Όσκαρ 2020: Έτσι αντέδρασαν οι σταρ όταν έμαθαν ότι είναι υποψήφιοι

Βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έπεσε θύμα βιασμού σε ραντεβού

Χρυσές Σφαίρες 2020 – Οι νικητές: Σάρωσαν ο «Joker», o Κουέντιν Ταραντίνο και το ιστορικό δράμα του Σαμ Μέντες

Critics’ Choice Awards 2020: Το μακιγιάζ που επέλεξαν οι περισσότερες σταρ

Σχετικά άρθρα