me-thelei-mono-gia-sex-ton-agapo-ti-na-kano

4 οι βασικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τη στυτική δυσλειτουργία

Η θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας (ΣΔ) ακολουθεί συγκεκριμένη μεθοδολογία, όπου αυξάνεται η ένταση της θεραπείας. Οι θεραπείες διακρίνονται σε:

  • φάρμακα από το στόμα,
  • ψυχολογική θεραπεία,
  • ενεσοθεραπεία πέους και
  • ριζική χειρουργική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Γράφει ο Ουρολόγος – Ανδρολόγος Ιωάννης Μπελημπασάκης

Το πρώτο βήμα στη θεραπεία είναι να βρούμε την υποκείμενη αιτία. Βασικό ερώτημα πολλών: Μη χειρουργικές θεραπείες υπάρχουν για την θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας;

Εκπαίδευση και επικοινωνία

Η εκπαίδευση για το σεξ, τις σεξουαλικές συμπεριφορές και τις σεξουαλικές αντιδράσεις μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο να ξεπεράσει τις ανησυχίες του για τη σεξουαλική δυσλειτουργία.Η συζήτηση με τον/την σύντροφο σας για τις ανάγκες και τις ανησυχίες σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε πολλά εμπόδια για μια υγιή σεξουαλική ζωή.

Φαρμακευτική αγωγή

Τα φάρμακα μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση της σεξουαλικής λειτουργίας στους άνδρες αυξάνοντας τη ροή του αίματος στο πέος. Αντενδείκνυνται σε άνδρες που λαμβάνουν φάρμακα που περιέχουν νιτρικά άλατα, όπως η νιτρογλυκερίνη. Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες αυτών των φαρμάκων είναι η δυσπεψία, η ρινική συμφόρηση, η έξαψη, οι πονοκέφαλοι και μια προσωρινή οπτική διαταραχή.

Μηχανικά βοηθήματα

Βοηθήματα όπως οι συσκευές κενού και οι δακτύλιοι σύσφιξης πέους χρησιμεύουν ως βοηθήματα στύσης για μερικούς άνδρες.

andras sekjoyaliko provlima

Θεραπεία με ενέσεις

Η θεραπεία με ενδοπεϊκή ένεση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε μια ευρεία ποικιλία προβλημάτων στύσης που προκαλούνται από αγγειοπάθεια, νευρικά και ψυχολογικά προβλήματα. Με μια μικρή βελόνα, ο άντρας εγχέει μικρή ποσότητα συγκεκριμένου φαρμάκου, η οποία έχει καθοριστεί από τον ανδρολόγο του.

Το φάρμακο χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία, επιτρέποντας στο αίμα να ρέει στο πέος. Μια οδυνηρή στύση που διαρκεί πάνω από τέσσερις ώρες ονομάζεται πριαπισμός και μπορεί να συμβεί με την ενεσοθεραπεία. Αποφεύγεται με τη σωστή δοσολογία και ακολουθώντας τις οδηγίες του ανδρολόγου.

Ψυχολογία και σεξουαλικές θεραπείες

Η θεραπεία με έναν εκπαιδευμένο σύμβουλο μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να αντιμετωπίσει αισθήματα άγχους, φόβου ή ενοχής που μπορεί να έχουν αντίκτυπο στη σεξουαλική δυσλειτουργίαενώ βοηθά επίσης τον/την σύντροφο να δεχτεί και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Ορμόνη

Τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης διαταράσσουν τη λίμπιντο. Η υποκατάσταση χαμηλής τεστοστερόνης χρησιμοποιείται μόνο μετά από αξιολόγηση του γιατρού.

Η ριζική λύση

Ριζική λύση της στυτικής δυσλειτουργίας με χειρουργική θεραπεία αποτελεί η εμφύτευση πεϊκής πρόθεσης. Πρόκειται για υδραυλικά ενθέματα που εμφυτεύονται χειρουργικά στο πέος και επιτρέπουν στον άνδρα να έχει στύση όποτε το επιθυμεί. Η χρήση μιας πρόθεσης διατηρεί την αίσθηση του πέους, τον οργασμό και την εκσπερμάτιση για τους περισσότερους άνδρες.

Το ποσοστό ικανοποίησης μετά την τοποθέτηση του υλικού φτάνει το 97%. Για να επιτευχθεί στύση, ο άνδρας συμπιέζει μια αντλία, που υπάρχει τοποθετημένη εντός του οσχέου. Όταν διογκώνεται, η πρόθεση κάνει το πέος άκαμπτο και παχύ, όπως με τη φυσική στύση.

Μια πρόθεση πέους δεν αλλάζει την αίσθηση στο δέρμα του πέους ή την ικανότητα ενός ατόμου να επιτύχει οργασμό ή εκσπερμάτωση. Όταν ο άνδρας επιθυμεί ξεφουσκώνει την πρόθεση και το επέρχεται η χάλαση του πέους. Οι επιπλοκές μετά από χειρουργική επέμβαση είναι σπάνιες και αντιμετωπίζονται επιτυχώς.

Ιωάννης Μπελημπασάκης
Ουρολόγος – Ανδρολόγος
Λεωφ. Κηφισίας 99, Αμπελόκηποι
210 6914404
athensandrology-gr.webnode.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σεξ και στύση: Πώς ερμηνεύονται οι διαταραχές στη λίμπιντο;

Στυτική δυσλειτουργία: Το μοναδικό κριτήριο για να επιλέξεις ποια θεραπεία σού ταιριάζει

Στυτική δυσλειτουργία: Πρόβλημα οργανικό ή ψυχολογικό;

Στυτική δυσλειτουργία: Τι μπορεί να φταίει και του… πέφτει;

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X