Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Κυρίως / Κοτόπουλο γιουβέτσι: Με αυτή τη συνταγή θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους!

Κοτόπουλο γιουβέτσι: Με αυτή τη συνταγή θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους!

Λαχταριστό σπυρωτό γιουβέτσι κοτόπουλο, από αυτά που γλείφεις τα δάχτυλά σου. Η νοστιμιά και η γλύκα του μένουν για ώρες στον ουρανίσκο. Από τα φαγητά που δεν τα βαριέσαι ποτέ!

Υλικά

  • 1 μικρό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 συσκευασίες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 5 φρέσκες ντομάτες τριμμένες
  • 3 – 4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κεφαλοτύρι ή ξερή μυζήθρα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο γιουβέτσι, κόβουμε πρώτα σε μερίδες το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε πολύ καλά. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε γύρω γύρω τις μερίδες κοτόπουλο για περίπου 8′-10′. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα λαχανικά, κρεμμύδι, καρότο, πράσο, σκόρδο και σοτάρουμε 3 – 4′.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για 1-2′. Σβήνουμε με το κρασί, ντεγκλασάρουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε.

Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Το αδειάζουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με την σάλτσα το φαγητό. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό, προσθέτουμε ζεστό νερό για δύο δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις (επιμένω) στους 170ºC για 40′. Να ελέγχετε συχνά τα υγρά του ταψιού και αν χρειάζεται συμπληρώνετε λίγο ζεστό νερό στη διάρκεια του ψησίματος. Προς το τέλος του ψησίματος, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι ή ξερή μυζήθρα και αφήνουμε το γιουβέτσι για 10′ στο φούρνο.

Πηγή: www.argiro.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σπιτικό σνίτσελ κοτόπουλο με λαχανικά ογκρατέν

Κοτόπουλο στον φούρνο με ρύζι και λαχανικά

Σουβλάκι κοτόπουλο με άρωμα πορτοκαλιού

Μπουτάκια κοτόπουλου με σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X