Θέλω να κάνω παιδί, αλλά δεν μένω έγκυος: Τα 2 λάθη των ζευγαριών που προσπαθούν

Προσπαθώ με τον άντρα μου να κάνουμε παιδάκι. Αυτός είναι 33 και προσπαθήσαμε 6 μήνες αλλά ακόμα τίποτα.

Δεν έχω σταθερό κύκλο και μου έρχεται μετά από 24 μέρες και άλλες μετά από 27 – 28 μέρες. Μπορείτε να με συμβουλέψετε να κάνω κάτι;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Πάνος Αντσακλής

Σε κάθε ζευγάρι που μπαίνει στην διαδικασία τεκνοποίησης συστήνεται να κάνουν μια επίσκεψη στον/στη γυναικολόγο τους ο οποίος θα τους κατευθύνει κατάλληλα για βασικές προγεννητικές αρχές (βασικές εξετάσεις, λήψη ιστορικού και από τους δύο, σύσταση για λήψη φυλλικού οξέος, διακοπή καπνίσματος/αλκοόλ κλπ).

Επίσης, γίνεται συζήτηση σχετικά με τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών και τον υπολογισμό για αυτό που λέμε γόνιμες ημέρες. Ιδιαίτερα σε εσάς εφόσον ο κύκλος σας δεν είναι σταθερός καλό θα ήταν να συζητήσετε με ένα γυναικολόγο σχετικά με τη διάρκεια του κύκλου σας. Σε ένα ζευγάρι χωρίς παράγοντες επιβαρυντικούς δεν συστήνεται επιπλέον έλεγχος πριν τον 1 χρόνο ελεύθερων επαφών  προσπαθειών.

Παρόλα αυτά θα συμβουλεύαμε να επισκεφθείτε τον γυναικολόγο σας ο οποίος όπως αναφέραμε, θα σας ενημερώσει για κάποιες βασικές αρχές και μετά τη λήψη ενός πλήρους ιατρικού ιστορικού από εσάς και τον σύντροφό σας θα κρίνει εάν χρειάζεται να κάνετε κάποιον περαιτέρω έλεγχο ή απλά να συνεχίσετε τις προσπάθειές σας.

Πάνος Αντσακλής
Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών
Επιστημονικός συνεργάτης της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», στο Τμήμα Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Υπερήχων

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κιρσοί: 6 λύσεις για να τους αντιμετωπίσεις και να μην πονάς

Πώς ο πρόωρος τοκετός ευθύνεται για τον διαβήτη στα παιδιά;

Από ποιες χρόνιες παθήσεις κινδυνεύουν οι γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση;

Σχετικά άρθρα