Συνάντηση Ερντογάν – Μέρκελ: Το δώρο… έκπληξη του Σουλτάνου στην καγκελάριο της Γερμανίας

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, πραγματοποίησε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Οι δυο τους έχουν αναλάβει ρόλο τις τελευταίες εβδομάδες σε διεθνείς πρωτοβουλίες με στόχο την επίλυση της σύγκρουσης στη Λιβύη, όπου επικρατεί χαοτική κατάσταση από το 2011.

Η σχέση των δύο ηγετών έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, εν μέρει εξαιτίας των συλλήψεων δεκάδων Γερμανών υπηκόων τουρκικής καταγωγής ή προσώπων με διπλή υπηκοότητα στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, αλλά και εξαιτίας των επικρίσεων για τον αυταρχισμό που επιδεικνύει ο ισχυρός άνδρας της τουρκικής πολιτικής.

Το δώρο – έκπληξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ωστόσο, πέρα από τα μείζονα ζητήματα που έχουν να συζητήσουν οι ισχυροί ηγέτες σε τέτοιες περιστάσεις, σημασία έχουν και όσα γίνονται στο… παρασκήνιο, όπως συνέβη και τώρα με το δώρο – έκπληξη του Ερντογάν στη Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό της για τον καθρέφτη – αντίκα που της έκανε δώρο ο Σουλτάνος. Στην αρχή πανηγύρισε σαν παιδί, ενώ στη συνέχεια πήρε τον καθρέφτη στα χέρια της και πόζαρε…!

Μάλιστα, σε κάποιες φωτογραφίες φαίνεται να έχει ενθουσιαστεί και ο Ερντογάν, ο οποίος χειροκροτάει. Όπως δείχνει και το βίντεο, μετά το 53ο λεπτό η Γερμανίδα πολιτικός δέχεται τα δώρα της:

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σάλος με την επιστολή του Τραμπ: Ο Ερντογάν την πέταξε στα σκουπίδια!

Άνγκελα Μέρκελ, Μισέλ Ομπάμα και Μπριζίτ Μακρόν ενώνουν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό

Γιατί το 2020 προβλέπεται να είναι μια… δυνατή χρονιά για τον Ντόναλντ Τραμπ;

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το διαζύγιο… βόμβα μετά από 19 χρόνια κοινής πορείας και μεγάλου έρωτα με τον Μάνο Πενθερουδάκη – Η σχέση της με την οικογένεια Βαρδινογιάννη και τα ανέμελα καλοκαίρια με τις αδερφές της στην Κρήτη

Σχετικά άρθρα