Χριστίνα Μπουτσιούκη

Η Dr. Χριστίνα Μπουτσιούκη είναι οδοντίατρος με MSc ειδίκευση στην Αισθητική Οδοντιατρική, Πιστοποιημένος Πάροχος Six Month Smiles στην Ελλάδα, Διδάκτωρ και Επιστημονικός Συνεργάτης της Πανεπιστημιακής Κλινικής Justus-Liebig, Giessen της Γερμανίας και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη.

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε επί 3ετίας στην Αισθητική Οδοντιατρική, στο MSc μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Οδοντικής Χειρουργικής. Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) το 2014 και της Γερμανικής Ακαδημίας Ερευνών το 2015 και το 2019.

Ολοκλήρωσε τις διδακτορικές της σπουδές στην Πανεπιστημιακή Κλινικής Justus-Liebig, Giessen της Γερμανίας αποκτώντας τον τίτλο dr. med. dent με τιμητική διάκριση «Summa Cum Laude», ενώ η ερευνητική της εργασία για την ενσωμάτωση αντιμικροβιακών ουσιών στα συγκολλητικά συστήματα των σφραγισμάτων έχει δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιαστεί το 2017 στο Παγκόσμιο Συνέδριο Οδοντιατρικής Έρευνας (IADR).

Διδάσκει ως Επιστημονικός Συνεργάτης της ίδιας Πανεπιστημιακής Κλινικής από το 2015 και επιβλέπει ερευνητικά projects με κύριο ερευνητικό ενδιαφέρον τα πολυμερή οδοντιατρικά υλικά, την αντιτερηδονογόνο δράση τους και τις νεότερες εξελίξεις στα βιοενεργά υλικά και στα συνδετικά συστήματα καθώς και την ενσωμάτωση αντιμικροβιακών ουσιών στους συνδετικούς παράγοντες.

Από το 2007 συμμετέχει σε οδοντιατρικά συνέδρια και λαμβάνει μέρος με επιστημονικές ανακοινώσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, με περισσότερες από 25 δημοσιεύσεις κλινικών και ερευνητικών άρθρων στους τομείς της αισθητικής οδοντιατρικής, οδοντικής χειρουργικής, οδοντιατρικών υλικών και παιδοδοντίας.

Είναι πιστοποιημένος πάροχος της τεχνικής αόρατης ορθοδοντικής Six Month Smiles στην Ελλάδα, μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του Οδοντιατρικού Συλλόγου στο κρατίδιο Hessen της Γερμανίας, της Ελληνικής και της Γερμανικής Παιδοδοντικής Εταιρείας, International Association of Pediatric Dentistry, International Association of Dental Research και διατηρεί από το 2012 ιδιωτικό ιατρείο στη Θεσσαλονίκη.

Dr. Χριστίνα Μπουτσιούκη, DDS, MSc
Αισθητική Οδοντιατρική
Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημιακής Κλινικής Justus – Liebig, Giessen της Γερμανίας
www.odontiatreio-smiles.gr

Σχετικά άρθρα