Φανταστική συνταγή για κεφτεδάκια – Λες και είναι από ελληνική παραδοσιακή ταβέρνα!

Έχουμε για εσάς μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε τα πιο τραγανά, αφράτα και αρωματικά κεφτεδάκια.

Υλικά

  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο ανάμεικτο με χοιρινό
  • 5 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. λευκό ξίδι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο αποξηραμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα ή ελαιόλαδο
  • αλεύρι για το πανάρισμα

Εκτέλεση

Για τα πιο αφράτα τηγανητά κεφτεδάκια, σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Με αυτόν τον τρόπο μαλακώνουν οι ίνες του και γίνονται τα κεφτεδάκια αφράτα. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το αυγό, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.

Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά. Αφήνουμε το μπολ με τον κιμά στο ψυγείο για 20 – 30 λεπτά. Κατόπιν πλάθουμε κεφτεδάκια και τους πλαταίνουμε με τις παλάμες μας. Προσέχουμε τα κεφτεδάκια να έχουν ίδιο μέγεθος μεταξύ τους. Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά.

Σε τηγάνι γεμάτο με ηλιέλαιο (τόσο ώστε να κολυμπάνε μέσα τα κεφτεδάκια) τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά σε πιατέλα.

Πηγή: www.mamapeinao.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κοτόπουλο γιουβέτσι: Με αυτή τη συνταγή θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους!

3 μυστικά ώστε να πετύχει σίγουρα η συνταγή για πίτα με μπέικον

Μελομακάρονα: Η… γρήγορη συνταγή για όσους δεν είχαν χρόνο να τα φτιάξουν μέχρι τώρα

Σχετικά άρθρα