Γιώργος Κοτανίδης: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του – Η δημόσια έκκληση της οικογένειας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, Γιώργος Κοτανίδης, ο οποίος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1945.

Ο ηθοποιός αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας το τελευταίο χρονικό διάστημα και βρισκόταν 15 ημέρες στην εντατική. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε και αφήνει πίσω τις κόρες του, Εύα και Αντιγόνη, και τη σύντροφό του, Ιωάννα.

Η δημόσια έκκληση της οικογένειας

Η κηδεία του θα τελεστεί την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας Ακροπόλεως, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45.

Όπως παρακάλεσε η οικογένειά του ηθοποιού, αντί στεφάνων, όποιος θέλει μπορεί να καταθέσει χρήματα «Εις μνήμην Γιώργου Κοτανίδη».

Ποιος ήταν ο Γιώργος Κοτανίδης

Τελείωσε το δημοτικό στη Δράμα και το γυμνάσιο στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε δύο χρόνια στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου μπήκε κατά λάθος.

Ασχολήθηκε κυρίως με τη δημιουργία του φοιτητικού θεάτρου και της κινηματογραφικής λέσχης (ΦΟΘΚ). Με την επιβολή της δικτατορίας, άφησε το πανεπιστήμιο και κατέβηκε στην Αθήνα για να γίνει ηθοποιός.

Την ίδια περίοδο ξεκίνησε και η ένταξή του στην αριστερά, δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα και μαζί ξεκίνησε και η δράση του στον αντιδικτατορικό αγώνα για την οποία φυλακίστηκε και βασανίστηκε επί χούντας. Στην Αθήνα τελείωσε τη Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου το 1970 και αμέσως συμμετείχε στη δημιουργία του «Ελεύθερου Θεάτρου» την περίοδο 1970 – 1975.

Πήρε μέρος σε πολλές παραστάσεις αλλά και τηλεοπτικές σειρές. Παράλληλα, έγραψε και παρουσίασε στην ΕΡΤ πολιτιστικά και οικολογικά τηλεπαιχνίδια, ενώ έκανε και οικολογικές και ιστορικές εκπομπές στο ραδιόφωνο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η Wikipedia «πέθανε» τη Μαρία Σολωμού – Έτσι αντέδρασε η ηθοποιός

Χριστίνα Λυκιαρδοπούλου: Πέθανε η πρώτη γυναίκα που παρουσίασε δελτίο ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση

Γνωστό μοντέλο πέθανε επειδή έπεσε από γκρεμό στην Αυστραλία βγάζοντας την τελευταία της selfie

Πέθανε ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης ενός από τα πιο εμβληματικά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Σχετικά άρθρα