Μπορώ να βελτιώσω τη σχέση με τον αδερφό μου όταν η γυναίκα του είναι συνέχεια στη μέση;

Ο αδερφός μου μένει μόνιμα στην Αγγλία και αυτή η γυναίκα του έχει μπει ανάμεσά μας. Γιατί εκείνος δεν ήταν έτσι. Με έπαιρνε ένα τηλέφωνο, ερχόταν στην Ελλάδα να με δει, πήγαινα εγώ να τον επισκεφθώ.

Νομίζω τού βάζει λόγια. Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν τη συμπάθησα και ούτε εκείνη εμένα. Πάντα θεωρούσα και συνεχίζω να πιστεύω πως τον θέλει για τα λεφτά. Τι να κάνω;

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος Γεωργία Καλτσίδου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Από το μήνυμα σας καταλαβαίνω το πόσο σημαντική είναι η σχέση με τον αδερφό σας. Από την περιγραφή σας, η σχέση που είχατε μαζί του μού ακούγεται στενή και ζεστή. Είστε δύο άνθρωποι που συναντιούνται με όποιον τρόπο
μπορούν και βρίσκουν τον τρόπο να παραμένουν κοντά παρά την απόσταση που τους χωρίζει.

kopela

Στο τώρα, ο αδερφός σας δεν είναι όπως ήταν πιο παλιά μαζί σας και κάπου εκεί καταλαβαίνω ότι κάτι μέσα σας θέλει να εξηγήσει αυτή την αλλαγή. Η γυναίκα του μοιάζει να είναι ο λόγος που βρίσκετε. Από τη μια μεριά έχετε την αίσθηση ότι δεν έχει ανιδιοτελή συναισθήματα για τον ίδιον και έπειτα ότι δεν υπάρχει συμπάθεια μεταξύ σας.

Η αίσθηση σας για την οικογένεια τους αντικατοπτρίζει κάπως την ανησυχία σας για τον αδερφό σας, αν καταλαβαίνω σωστά για τον οποίον ενδιαφέρεστε και θέλετε ό,τι καλύτερο για τον ίδιο. Την ίδια στιγμή όμως νιώθετε πως αυτή η γυναίκα του ασκεί επιρροή και καταφέρνει να αλλάξει ακόμη και την γνώμη του για εσάς.

Ακούστε τι έχει να σάς πει

Το αποτέλεσμα είναι να νιώθετε την ανάγκη να ανακαλύψετε τι συμβαίνει και να τον προστατεύσετε- κάπως- από την ίδια, αν το καταλαβαίνω σωστά. Καθώς είναι πολύ σημαντικό για εσάς να κάνετε κάτι και να διεκδικήσετε την προσοχή και την παρουσία του στη ζωή σας, δική μου παρότρυνση είναι να συζητήσετε μαζί του εκφράζοντας του όλα αυτά που νιώθετε, κυρίως για την δική σας σχέση μαζί του.

Μέσα από αυτή τη συζήτηση, ίσως έχετε την ευκαιρία να τον ακούσετε και να σας εκφράσει μέσα από τη δική του ματιά το τι συμβαίνει και έχει επιλέξει να απομακρυνθεί.

Γεωργία Καλτσίδου
Ψυχολόγος
Ειδίκευση στην Κλινική & Κοινωνική Ψυχολογία Εξαρτήσεων & Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων
[email protected]
697-3502573

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αδερφικό… bullying: Όταν η κόντρα ξεπερνά τα όρια και η κατάσταση είναι αφόρητη, τι κάνεις;

Νομίζω ότι μου αρέσει ο αδερφός του κολλητού μου. Πώς να το διαχειριστώ;

Αδερφική σχέση: 5 + 2 tips για να καλλιεργήσετε κλίμα… συνωμοσίας ανάμεσα στα παιδιά σας!

Γιατί μια γυναίκα κάνει έρωτα με τον φίλο της αδερφής της;

Σχετικά άρθρα