Τι φταίει και παίρνεις τα κιλά που έχασες στη δίαιτα;

Είμαι σε μια φάση της ζωής μου που αντιμετωπίζω πολλά προβλήματα και το ρίχνω κυρίως στο φαγητό. Στην εφηβεία όταν μπήκα, ήμουν 86 κιλά. Τα έχασα με δίαιτα και πήγα στα 70.

Μετά με τις Πανελλήνιες τα πήρα ξανά, σχεδόν όλα αλλά δεν θυμάμαι πόσα ακριβώς. Μετά το σχολείο τα έχασα ξανά και ήμουν περίπου στα 63 και τώρα μετά από έναν θάνατο, έναν χωρισμό και ανασφάλεια στους άλλους τομείς έχω φτάσει ξανά στα 86.

Θέλω να ρωτήσω 2 πράγματα: Ο οργανισμός μου μού «λέει» ότι θέλει να είναι στα 86; Και επίσης, έχει θέμα μήπως ο μεταβολισμός μου; Αν ναι, τι πρέπει να κάνω; Παλιά που είχα κάνει τεστ (περίπου 5 χρόνια πριν) για τον μεταβολισμό, είχε βρει ότι καίω όσο πρέπει.

Στο ερώτημά σας απάντησε η Κυριακή Απέργη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Αγαπητή φίλη,

Από τα στοιχεία που μας δίνεις φαίνεται ότι ο οργανισμός σου αλλά και η ψυχολογία σου έχουν επιβαρυνθεί από τις πολλές προσπάθειες ελέγχου του βάρους.

Δεν μπορώ να σου απαντήσω στο ερώτημα αν το σώμα σου θέλει τα «Χ» κιλά, γιατί δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι αυτά τα κιλά αλλά ούτε λεπτομέρειες για την υγεία, τον τρόπο ζωής και το ιστορικό σου.

Κάνε «ειρήνη» με το σώμα σου

Αυτό που μπορώ να σου πω με ακρίβεια είναι ότι ο οργανισμός σου θέλει να μάθεις να τον φροντίζεις σωστά με γνώμονα την θρέψη και να κάνεις «ειρήνη» μαζί του και με την τροφή.

Ένας πτυχιούχος διαιτολόγος – διατροφολόγος αφού λάβει ένα πλήρες ιστορικό μπορεί να σε εκπαιδεύσει να μάθετε να τρέφετε σωστά και να είσαστε σίγουρη ότι το σώμα σας θα ισορροπήσει στην καλύτερη για αυτό αναλογία λίπους και μυϊκής μάζας.

Απέργη Κυριακή
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
6987121394
fb: Κυριακή Απέργη – Διαιτολόγος Διατροφολόγος
www.kiriakiapergi.gr
www.thehealthlab.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Junk food και περιττά κιλά: Γιατί δεν μπορώ να αντισταθώ;

Είμαι 1,65 και ζυγίζω 60 κιλά. Είναι το βάρος μου εντός φυσιολογικών ορίων;

Κάνω μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν μπορώ να χάσω καθόλου κιλά. Τι φταίει;

Η δίαιτα που ακολούθησε η Adele και έχασε τα κιλά που ήθελε

Σχετικά άρθρα