Ζούμε σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει, πλέον, κατανόηση από τους γύρω μας; Ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι;

Νιώθω τελευταία ένα άσχημο αίσθημα από τους γύρω μου, ότι δεν υπάρχει κατανόηση από κανέναν. Κάποιες φορές οι γονείς μου με ρωτούν αν έχω κάποιο πρόβλημα από τη σχολή μου, διότι είμαι εκτός πόλεως και ζω σε εστία, μού ρίχνουν τη διάθεση.

Από φίλους μου ξεχνιέμαι από όλα αυτά αλλά προσωρινά. Οι γονείς μου λένε ότι «θα μεγαλώσεις και θα τα δεις με άλλη οπτική γωνία». Εγώ μέσα μου νιώθω μια απογοήτευση και μια αδιαφορία από τα πάντα… Τι πρέπει να κάνω, για να αποκτήσω ξανά όπως πρώτα τον θετικό τρόπο σκέψης;

Θέλω να νιώθω ξανά όπως παλιά, μια χαρά… Πώς μπορώ να βοηθάω ξανά τον κόσμο; Και το πιο σημαντικό: πώς να ξεχωρίζω τον κάθε έναν άνθρωπο για την ευγένεια του, τον χαρακτήρα του ή μάλλον τη ψυχή του, το ποσό καλή είναι και το ποσό θα βοηθήσει αυτό προς το μέρος μου;

agxos zalada

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος Σοφία Αντύπα

Δεν υπάρχει μια και μοναδική απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα σας. Καταλαβαίνω ότι κάτι σας απασχολεί βαθιά και μάλλον έχετε το αίσθημα του ανικανοποίητου, τίποτα δεν σας φαίνεται αρκετό και είναι, όπως φαίνεται, πάρα πολύ εύκολο οι άλλοι να επηρεάσουν τη διάθεσή σας.

Προσπαθήστε να αναγνωρίσετε τι είναι αυτό που σας ενοχλεί τόσο. Είναι οι σπουδές σας; Είναι το γεγονός ότι είστε εκτός πόλης; Είναι οι φίλοι σας; Ή κάποια σύντροφος; Ή η έλλειψη κάποιας συντρόφου; Είναι όλες οι παραπάνω επιλογές σας; Παρατηρήστε τον εαυτό σας και ανακαλύψτε πότε ξεκίνησε αυτή η αίσθηση ότι υπάρχει έλλειψη κατανόησης από τους γύρω.

Αν νιώθετε από την άλλη ότι δεν τα καταφέρνετε, τότε χρειάζεται να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας. Ίσως υπάρχει κάποιος ειδικός στη σχολή  σας, που θα μπορούσε ενδεχομένως να σας βοηθήσει και να βάλει τη σκέψη σας, και τα συναισθήματά σας σε μια σειρά.

Σοφία Αντύπα
Ψυχολόγος
www.ipsychology.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εαυτός και διάθεση: Τι κάνεις όταν πιέζεσαι στα επαγγελματικά, τα οικογενεικά και τα ερωτικά;

Αυτοπεποίθηση: Τα 5 βήματα για να σταθείς στα πόδια σου!

Οι ερωτήσεις αυτογνωσίας που πρέπει να κάνεις καθημερινά!

Η κρίση ως ένα παράθυρο που ανοίγει στην αυτογνωσία

Σχετικά άρθρα