Πώς θα πετύχω τις αφράτες τηγανίτες που φτιάχνουν οι σεφ;

Τηγανίτες αφράτες μέσα και τραγανές έξω, με μπόλικο πετιμέζι ή μέλι και κανέλα. Είναι το γλυκό πρωινό ή το σνακ των παιδιών.

Πρόκειται για μια παραδοσιακή συνταγή από την Πάρο, εύκολη και γρήγορη.

Υλικά

  • 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. μαγιά στιγμής
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1½ κούπας νερό
Για το σερβίρισμα
  • μέλι
  • ή πετιμέζι ή κανελοζάχαρη
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Για τις αφράτες και εύκολες τηγανίτες χωρίς αυγά, κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι σε µπολ. Προσθέτουµε τη µαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουµε µε κουτάλι ή σύρµα. Προσθέτουµε το νερό και το αλάτι.

Ανακατεύουµε καλά τον χυλό να οµογενοποιηθεί και να γίνει οµοιόµορφος. Τον σκεπάζουµε και τον αφήνουµε να σταθεί για 30 λεπτά. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι πολύ αραιός.

Ζεσταίνουµε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και κουταλιά κουταλιά, τις τηγανίζουµε µέχρι να ροδίσουν. Τις γυρίζουµε και από την άλλη πλευρά. Τις αφήνουµε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν. Σερβίρουμε τις τηγανίτες με μέλι, αγνό πετιμέζι, ή ζάχαρη και κανέλα.

Και θυμηθείτε πως αν ο χυλός είναι αραιός, θα βγουν πιο πλακέ, ενώ είναι σφιχτός θα βγουν πιο φουσκωτές. Και αν δεν κάνει να φάτε ζάχαρη, παραλείψτε την τελείως και στο χυλό προσθέστε 1 κουταλιά σούπας πετιμέζι.

Πηγή: www.argiro.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αν είναι να κάνεις την «αμαρτία», τότε δοκίμασε αυτό το cheesecake

Με αυτή τη συνταγή θα κάνεις τα ζουμερά brownies πιο υγιεινά

Φανταστική συνταγή για κεφτεδάκια – Λες και είναι από ελληνική παραδοσιακή ταβέρνα!

Σχετικά άρθρα