Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες πλαστικές επεμβάσεις που επιλέγουν οι γυναίκες;

Ο δερματολόγος σήμερα έχει στη… φαρέτρα του πλήθος θεραπειών προσώπου και σώματος, οι οποίες στην πλειονότητά τους είναι μη επεμβατικές και έτσι μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα της επιδερμίδας, ανώδυνα και αναίμακτα στο χώρο του ιατρείου, χωρίς την ταλαιπωρία ενός χειρουργείου.

Γράφει η Δρα. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Αναμφίβολα, οι 2 πιο δημοφιλείς θεραπείες της Αισθητικής Ιατρικής είναι το Βotox και το Υαλουρονικό Οξύ, οι οποίες αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές του προσώπου. Το Botox εφαρμόζεται κυρίως στο άνω μέρος του προσώπου (uppe face) αντιμετωπίζοντας τις ρυτίδες στο μέτωπο, το μεσόφρυο και το πόδι της χήνας.

Με το Υαλουρονικό Οξύ μπορούμε να επιτύχουμε άμεση αύξηση του όγκου των χειλιών, βελτίωση του οβάλ του προσώπου (Face Contouring), καθώς και αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων. Επίσης, με τα Fillers Υαλουρονικού Οξέος μπορούμε να βελτιώσουμε γρήγορα, ανώδυνα και αναίμακτα το σχήμα της μύτης (Αναίμακτη Ρινοπλαστική).

Τα αποτελέσματα των ενέσιμων θεραπειών γίνονται άμεσα ορατά, στην περίπτωση του Υαλουρονικού Οξέος, ενώ στο Botox βελτιώνονται μέσα στις επόμενες ημέρες. Ανεπιθύμητες παρενέργειες σπάνια υπάρχουν, όπως θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επιλέγετε γιατρό και κλινική, καθώς η σωστή εφαρμογή των ενέσιμων θεραπειών απαιτεί εμπειρία και εξειδίκευση.

Δρα. Αμαλία Τσιατούρα
Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
Επιστημονική Διευθύντρια Cosmetic Derma Medicine
Email: [email protected]
Facebook: Cosmetic Derma Medicine
Instagram: @cdm.gr
www.cosmeticdermamedicine.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Βλεφαροπλαστική: 4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν το αποφασίσεις

Αρθροπλαστική γόνατος: Πότε είναι απαραίτητη και δεύτερη επέμβαση;

Το 40λεπτο πρόγραμμα άσκησης αν ζεις με δρεπανοκυτταρική αναιμία

Σχετικά άρθρα