Τι πρέπει να προσέξω ώστε να πετύχω το ζουμερό, σοκολατένιο, υγρό κέικ που θέλω;

Αυτή είναι η συνταγή για νόστιμo, ζουμερό, σοκολατένιο υγρό κέικ με επικάλυψη από σοκολάτα, σαντιγί, άχνη ή σιρόπι της αρεσκείας σας.

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα κακάο
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα αμύγδαλα αλεσμένα
  • 1/2 κούπα ηλιέλαιο
  • 1 μπέικιν
  • 3 βανίλιες
  • αλάτι (ελάχιστο)
  • 200 γραμμ. κρέμα γάλακτος με πολλά λιπαρά
Για την επικάλυψη

γλάσο σοκολάτας ή σαντιγί ή άχνη ή σιρόπι της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ηλιέλαιο, τις βανίλιες, το αλάτι, τα αμύγδαλα και χτυπάμε ελαφρώς. Ρίχνουμε και το αλεύρι με το μπέικιν και χτυπάμε για 2 – 3 λεπτά.

Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα και βάζουμε μόνο στον πάτο της λαδόκολλα. Βάζουμε μέσα το μείγμα από το κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 περίπου για 50 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό, αφήνουμε να σταθεί και περιχύνουμε γλάσο σοκολάτας ή ό,τι άλλο θέλουμε.

Πηγή: cookpad.com/gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς θα πετύχω τις αφράτες τηγανίτες που φτιάχνουν οι σεφ;

Αφρατή, μοσχομυρτιστή μηλόπιτα: Απολαύστε τη με 3 κινήσεις μόνο!

Αν είναι να κάνεις την «αμαρτία», τότε δοκίμασε αυτό το cheesecake

Σχετικά άρθρα