Όσκαρ 2020: Τα «Παράσιτα» θριάμβευσαν – Φίνιξ, Ζελβέγκερ και Πιτ οι μεγάλοι νικητές

Η τελετή για τα βραβεία Όσκαρ 2020 ξεκίνησε στις 03.00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) και μεταδόθηκε ζωντανά από το Χόλιγουντ σε όλον τον κόσμο.

Ο Μπραντ Πιτ, ο Έλτον Τζον, η Σαρλίζ Θέρον, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Σκάρλετ Γιόχανσον και ο Μάρτιν Σκορτσέζε ήταν κάποιοι από τους κορυφαίους υποψηφίους, μαζί με το σχεδόν άγνωστο καστ της νοτιοκορεάτικης ταινίας «Παράσιτα», η οποία… έκλεψε την παράσταση.

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο βραβείο της καλύτερης ταινίας. Οι ειδικοί εκτιμούσαν ότι τρεις ταινίες θα έδιναν τη μάχη: η ανεξάρτητη, κοινωνική σάτιρα «Παράσιτα», το «1917» του Σαμ Μέντες (Universal Pictures) και το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο (Sony Pictures).

https://www.instagram.com/p/B8YqRI1J4yj/

Στα «Παράσιτα» το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Η νοτιοκορεάτικη ταινία «Παράσιτα» λοιπόν, «υβρίδιο» μαύρης κωμωδίας και θρίλερ για τους έχοντες και τους μη έχοντες στη Σεούλ, κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Η ταινία του Μπονγκ Τζουν-χο , που ήδη απέσπασε σημαντικές διακρίσεις, σημείωσε επίσης μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, με έσοδα 161 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως (30 εκατ. στη βόρεια Αμερική).

Επίσης, στέφθηκε Καλύτερη Ταινία στα φετινά Όσκαρ, επιτυγχάνοντας έναν για πολλούς απρόσμενο θρίαμβο, παρότι το πολεμικό δράμα «1917» του Σαμ Μέντες θεωρείτο το μεγάλο φαβορί. Ο Μπονγκ Τζουν Χο αναδείχθηκε στον θριαμβευτή της τελετής απονομής των πιο περίβλεπτων βραβείων της διεθνούς βιομηχανίας του κινηματογράφου.

https://www.instagram.com/p/B8Y3kNlpLt_/

Οι συγκινητικές δηλώσεις του Μπονγκ 

Ο 50χρονος Μπονγκ κέρδισε βετεράνους, όπως ο Μάρτιν Σκορτσέζε και ο Κουέντιν Ταραντίνο. Παραλαμβάνοντας το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας, αναφέρθηκε τιμητικά και στους δυο τους.

«Όταν πήγαινα σχολείο, μελετούσα τα φιλμ του Μάρτιν Σκορτσέζε. Και μόνο που ήμουν υποψήφιος ήταν τεράστια τιμή. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα κέρδιζα», σχολίασε καταχειροκροτούμενος.

«Όταν ακόμα οι περισσότεροι στις ΗΠΑ δεν γνώριζαν καν τις ταινίες μου, ο Κουέντιν πάντα τις έβαζε στους καταλόγους του» με τα αγαπημένα του φιλμ, συνέχισε ο Μπονγκ. «Εδώ είναι. Κουέντιν, σε αγαπάω!».

https://www.instagram.com/p/B8X9MttA4ZW/

Στη Ρενέ Ζελβέγκερ και τον Χοακίν Φοίνιξ τα βραβεία Α’ Ρόλου

Η Ρενέ Ζελβέγκερ έλαβε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ενσάρκωση της θρυλικής ερμηνεύτριας Τζούντι Γκάρλαντ στη βιογραφική ταινία «Τζούντι».

Ο Χοακίν Φίνιξ έλαβε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ενσάρκωση του «Τζόκερ», τα βιώματα του οποίου τον μετατρέπουν σε σκοτεινό αντιήρωα του Τοντ Φίλιπς, το πρίκουελ της σειράς των ταινιών Batman που σημείωσε απρόσμενη εισπρακτική επιτυχία.

https://www.instagram.com/p/B8YwrK9Bm_6/

Στον Μπραντ Πιτ και τη Λόρα Ντερν τα βραβεία Β’ Ρόλου

Το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου, ένα από τα πρώτα που απονεμήθηκαν, κέρδισε ο 56χρονος Μπραντ Πιτ. Αυτό είναι το πρώτο του αγαλματίδιο για ρόλο στη μεγάλη οθόνη. Είχε κερδίσει ένα με την ιδιότητα του παραγωγού το 2014. Τώρα το κέρδισε για την ερμηνεία του στο φιλμ «Κάποτε στο Χόλιγουντ» (Once Upon a Time in Hollywood) του Κουέντιν Ταραντίνο.

https://www.instagram.com/p/B8YKWCqoVtt/

Η Λόρα Ντερν, η καριέρα της οποίας στο Χόλιγουντ διαρκεί τέσσερις δεκαετίες, κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ (Β’ Γυναικείου Ρόλου) για την ενσάρκωση μιας αδίστακτης δικηγόρου που αναλαμβάνει να χειριστεί μια υπόθεση διαζυγίου στην οικογενειακή ταινία «Ιστορία Γάμου».

https://www.instagram.com/p/B8XpipSB63R/

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Όσκαρ 2020: Τι σχολίασε ο Στίβεν Κινγκ και προκάλεσε την οργή δεκάδων;

Όσκαρ 2020: Ποιες ήταν οι πιο καλοντυμένες σταρ που έλαμψαν;

Όσκαρ 2020: Ποιες ήταν οι πιο καλοντυμένες σταρ που έλαμψαν;

Σχετικά άρθρα