Όταν ο Φίνιξ δάκρυσε – Η συγκινητική ομιλία του Χοακίν στα Όσκαρ 2020

Το πήρε. Και το άξιζε. Αν και δεν είχε αξιόλογο ανταγωνισμό ο Χοακίν Φίνιξ, κατάφερε να κερδίσει το πολυσυζητημένο Όσκαρ ως «Joker».

Και η αλήθεια είναι πως σε κάθε βραβείο που παρέλαβε αυτή τη χρονιά, έβγαλε και μια ξεχωριστή ομιλία. Λόγια μεστά με πυγμή και σωστή τοποθέτηση. Λόγια για όσα πιστεύει και όσα μάχεται μέχρι τέλους.

«Έχω υπάρξει παλιάνθρωπος στη ζωή μου»

«Ξεχειλίζω από ευγνωμοσύνη», σημείωσε φανερά συγκινημένος ο 45χρονος αυστηρός βίγκαν και υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος, ο οποίος αφιέρωσε την ομιλία του μετά την παραλαβή του Όσκαρ του για να ταχθεί με πάθος κατά της αδικίας.

Ικέτευσε τους ανθρώπους να δείξουν μεγαλύτερο σεβασμό στη φύση και να σέβονται τα δικαιώματα των ζώων. «Έχω υπάρξει παλιάνθρωπος στη ζωή μου. Έχω υπάρξει εγωιστής, σκληρός μερικές φορές και δύσκολος για όσους εργάζονταν μαζί μου και είμαι ευγνώμων που τόσοι άνθρωποι σε αυτή την αίθουσα μού έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία».

«Μιλάμε για τον αγώνα κατά της αδικίας»

Είναι εκείνος που επέμεινε ενώπιον της αφρόκρεμας του Χόλιγουντ για την τύχη μιας αγελάδας που γονιμοποιείται τεχνητά και της αρπάζουν το μικρό της ενώ αυτή φωνάζει από αγωνία. «Πιστεύω ότι έχουμε αποσυνδεθεί πολύ από τη φύση, και πολλοί από εμάς είναι ένοχοι για μια εγωκεντρική θέαση του κόσμου», επέμεινε ο ηθοποιός.

«Έχω σκεφτεί πολύ κάποια από τα ανησυχητικά θέματα με τα οποία βρισκόμαστε αντιμέτωποι συλλογικά. Είτε μιλάμε για ανισότητα μεταξύ των φύλων είτε για ρατσισμό είτε για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, είτε για τα δικαιώματα των αυτοχθόνων ή των ζώων, μιλάμε για τον αγώνα κατά της αδικίας», υπογράμμισε.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Όσκαρ 2020: Τα «Παράσιτα» θριάμβευσαν – Φίνιξ, Ζελβέγκερ και Πιτ οι μεγάλοι νικητές

Ο Χοακίν Φίνιξ είναι το «Πρόσωπο της Χρονιάς»: Η συνήθεια που έχει από τα 3 του και τού έφερε τη διάκριση

Bafta 2020: Χοακίν Φίνιξ και Ρενέ Ζελβέγκερ οι μεγάλοι νικητές – Οι πιο κομψές εμφανίσεις

Σχετικά άρθρα