Είμαι σε σχέση και με τον σύντροφό μου ετοιμαζόμαστε να μείνουμε μαζί: Πώς να το πω στον πατέρα μου;

Από τα 18 μου ξέρω πως είμαι ομοφυλόφιλος. Το είπα στη μητέρα μου και δεν αντέδρασε κάπως αλλά ξέρω τον πατέρα μου και ξέρω πως δεν θα το πάρει καλά.

Τώρα έχω σχέση και ετοιμαζόμαστε να μείνουμε μαζί. Πώς να του το πω; Ο σύντροφός μου ξέρει πως δεν το γνωρίζει ο πατέρας μου και δείχνει κατανόηση σε όλο αυτό.

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος & Ψυχοθεραπεύτρια Μαρία – Ελένη Γραμματικοπούλου

Αρχικά, είναι πολύ θετικό το ότι έχετε την κατανόηση και την αποδοχή της μητέρας σας. Ακόμα και το γεγονός ότι έχετε επιλέξει να της το πείτε, δείχνει ότι έχετε μία αρκετά υγιή σχέση και αυτό είναι πολύ όμορφο. Καταλαβαίνω ότι το να το πείτε στον πατέρα σας είναι ίσως πιο δύσκολο, για πολλούς λόγους.

Εάν πιέζεστε επειδή ο πατέρας σας δεν γνωρίζει για την προσωπική σας ζωή και θα θέλατε να το πείτε για να νιώσετε κι εσείς καλύτερα, θα πρέπει σίγουρα να έχετε στο μυαλό σας και το θετικό και το αρνητικό σενάριο. Μπορεί να το αποδεχτεί μπορεί και όχι.

Το κυριότερο είναι η προσωπική ευτυχία

Σίγουρα γνωρίζοντας εσείς ο ίδιος τον πατέρα σας, θα μπορείτε να προβλέψετε με μικρή επιφύλαξη, το πώς θα αντιδράσει. Ακόμα όμως και αν η αντίδραση δεν είναι αυτή που θα θέλατε, εσείς θα πρέπει να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας που κάνατε το βήμα αυτό, που ανοιχτήκατε για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, και να θυμάστε πάντα ότι η αποδοχή μπορεί να μην έρθει αμέσως, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα έρθει ποτέ.

Οι άνθρωποι αντιδρούν παρορμητικά κάποιες φορές, και χρειάζονται χρόνο για να φιλτράρουν μια κατάσταση. Έχετε επίσης κοντά σας τη μητέρα σας, τον σύντροφό σας και σίγουρα κι άλλα άτομα, που θα μπορούν να σας στηρίξουν συναισθηματικά σε όλο αυτό.

Το κυριότερο είναι η προσωπική σας ευτυχία, και μετά η αποδοχή των δικών σας ανθρώπων. Από τη στιγμή που εσείς είστε σίγουρος για τις επιλογές σας, οφείλουν να τις σεβαστούν και οι δικοί σας άνθρωποι.

Μαρία – Ελένη Γραμματικοπούλου
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια
Απόφοιτος Παντείου
Facebook: Marilenagrammatikopoulou

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Είμαι κοπέλα και νομίζω ότι μου αρέσει μια συμμαθήτριά μου: Πώς θα ανακαλύψω τι θέλω;

Ένας ψυχοθεραπευτής απαντά: Ομοφυλόφιλος γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Ομοφυλοφιλία: Γιατί κάποιος δεν παραδέχεται ότι του αρέσουν τα αγόρια;

Σχετικά άρθρα