Τι είναι η δίαιτα keto που κάνουν πολλοί Έλληνες celebrities, όπως η Ευρυδίκη Βαλαβάνη;

Ανάρπαστα γίνονται τα tips που δίνουν τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι celebrities, όπως η Ελένη Μενεγάκη, η Φαίη Σκορδά, η Ευρυδίκη Βαλαβάνη, η Αντέλ και η Τζένιφερ Λόπεζ.

Όλες τους έχουν καλλίγραμμο σώμα και φροντίζουν να υπάρχει ισορροπία μεταξύ της γυμναστικής τους αλλά και της διατροφής που τηρούν. Η παρουσιάστρια και Survivor girl, Ευρυδίκη Βαλαβάνη, πρόσφατα δημοσίευσε ένα βίντεο στο κανάλι της στο YouTube όπου αποκάλυψε ότι κάνει τη δίαιτα keto (ή αλλιώς κετογονική δίαιτα).

Τι είναι η δίαιτα keto;

Πρόκειται για διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες, μα πλούσια σε λιπαρά και μέτρια σε πρωτεΐνη. Αν και παλιά είχε θεωρηθεί αμφιλεγόμενη, πλέον δεν είναι. Φαίνεται πως τα οφέλη της στο σωματικό βάρος και στην υγεία είναι πολλά, σύμφωνα με τους ειδικούς και μάλιστα, αρχικά σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1920 για ασθενείς με επιληψία, όπως αναφέρει το shape.

Ο τρόπος που λειτουργεί, είναι ως εξής: όταν το σώμα έχει εξαντλήσει το γλυκογόνο στο συκώτι, παράγει κετόνες και χρησιμοποιεί ενέργεια από το λίπος που είναι αποθηκευμένο στα λιποκύτταρα, εφόσον βέβαια προσλαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες από όσες χρειαζόμαστε.

Δείτε το βίντεο που κοινοποίησε:

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πήρες κιλά και θέλεις να τα χάσεις άμεσα; 4 «μικρά» tips για… μεγάλες αλλαγές!

Βασιλική Μιλλούση: Τι γυμναστική κάνει για να χάσει όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης;

Ευρυδίκη Βαλαβάνη – Κωνσταντίνος Βασάλος: Ρομαντική απόδραση εκτός Ελλάδας

Σχετικά άρθρα