Αν έπρεπε να διαλέξεις ανάμεσα στον κολλητό σου και τον σύντροφό σου, τι θα επέλεγες;

Η αδερφή μου με χώρισε με τον κολλητό μου. Βρίσκω ασυγχώρητο αυτό που έκανε. Μπήκε ανάμεσά μας. Τού είπε πράγματα ότι και καλά τα έχω πει εγώ και εκείνος την πίστεψε.

Και μετά του την «έπεσε» κανονικά και εκείνος ανταποκρίθηκε. Καλά εγώ δεν θα τη συγχωρέσω ποτέ. Αλλά πώς να κάνω εκείνον να μου δώσει μια ακόμα ευκαιρία και να με συγχωρέσει;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας Νικόλαος Βαμβακάρης

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το ζήτημα που προέκυψε ανάμεσα στον κολλητό σας φίλο και την αδερφή σας μπορεί να είναι πολύπλευρο για εσάς στην πραγματικότητα όμως αφορά την απόφαση των δύο ανθρώπων που μας αναφέρετε.

Είναι πολύ φυσιολογικό να αισθάνεστε πληγωμένη από τη στάση του φίλου σας μα ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις δικές του αποφάσεις και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορείτε να το ελέγξετε εσείς.

Όσον αφορά στην αδερφή σας, θα μπορούσατε να κάνετε μια εποικοδομητική συζήτηση μαζί της εάν και εφόσον σας το επιτρέπει το επίπεδο της επικοινωνίας που έχετε μεταξύ σας και να την συγχωρέσετε ώστε να αισθανθείτε καλύτερα.

pote-prepei-na-deis-psuxologo

Ερώτηση και Απάντηση:

Ε: Μου αρέσει το αγόρι της κολλητής μου. Ξέρω δεν πρέπει αλλά τον σκέφτομαι συνέχεια. Και προσπαθώ να αποφεύγω να βγαίνω και μαζί τους αλλά και με τη φίλη μου.

Αισθάνομαι τόσο ένοχη. Όλο έλεγα πως ποτέ δεν θα μου συμβεί αυτό, και να τώρα που προέκυψε. Να σταματήσω να κάνω παρέα μαζί της; Είναι χρόνια μαζί αλλά τώρα συνειδητοποίησα πως μου αρέσει πάρα πάρα πολύ.

Α: Αγαπητή αναγνώστρια,

Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα το οποίο πολλές φορές δεν μπορούμε να ελέγξουμε μα θα πρέπει να αναλογισθείτε και να ζυγιάζεται την απόφαση σας καθώς από τη μια πλευρά υπάρχει το όμορφο συναίσθημα που αισθανόσαστε για αυτόν τον άνθρωπο και από την άλλη υπάρχει μια σχέση φιλίας η οποία έχει δημιουργηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα στη ζωή σας.

Θα ήταν χρήσιμο να σκεφτείτε ποια θα ήταν η καλύτερη δυνατή απόφαση που θα μπορούσατε να πάρετε χωρίς να πληγώσετέ τα συναισθήματα κάποιου άλλου ανθρώπου, και κατά συνέπεια να υπάρξει πρόβλημα στην φιλία που έχετε δημιουργήσει.

Νικόλαος Βαμβακάρης
Ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας
Υψηλάντου 172, T.K. 18535, Πειραιάς
τηλ: 210-4296363
www.normavitae.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Είμαι σε σχέση και με τον σύντροφό μου ετοιμαζόμαστε να μείνουμε μαζί: Πώς να το πω στον πατέρα μου;

Παθολογική ζήλια: Πώς το αλκοόλ επηρεάζει τη σχέση των δύο συντρόφων;

Σχέση με συνάδερφο: 4 σημάδια ότι σε θέλει στη ζωή του

Σχετικά άρθρα