Τι να φάω πριν το ραντεβού μου; Οι 6+2 πολύ θρεπτικές τροφές

Έχεις κανονίσει το ραντεβού σου για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, έχεις βρει τι θα φορέσεις και έχεις αποφασίσει πώς θα βαφτείς μα αναρωτιέσαι τι μπορείς να φας πριν βγεις;

Πολλές είναι εκείνες που δεν σκέφτονται τι θα φάνε αλλά σκέφτονται ότι δεν θα φάνε. Και αυτό κάνει πολύ κακό στον οργανισμό, σύμφωνα με τη διατροφολόγο, Νταϊάνα Κέλι, η οποία έχει να προτείνει μια σύντομη λίστα με 8 πολύ θρεπτικές τροφές.

Μαύρη σοκολάτα

Δεδομένου ότι η σοκολάτα αφενός περιέχει ζάχαρη και αφετέρου είναι αγαπητό έδεσμα των παιδιών, θεωρείται ότι κάνει κακό. Ωστόσο, η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες ενώ προλαμβάνει τις καρδιαγγειακές παθήσεις και μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Νερό

Μην νομίζεις ότι πρέπει να το καταναλώσεις για να φουσκώσεις αλλά καλό είναι να πίνεις νερό γενικά- και πριν το ραντεβού σου ειδικά- προκειμένου να ενυδατωθεί όσο περισσότερο γίνεται ο οργανισμός.

Σέλινο

Περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες C, B1, B2 και Κ. Θεωρείται ότι έχει φαρμακευτικές ιδιότητες ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παθήσεις των νεφρών και της ουροδόχου κύστης καθώς και κατά των αρθριτικών παθήσεων.

Φέτες γαλοπούλας

Πρόκειται για ένα φαγητό με πολύ χαμηλή ποσότητα θερμίδων ενώ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και θα σε κρατήσει χορτάτη. Μπορείς να φας μάλιστα, μέχρι 3 φέτες!

Πασατέμπος

Είναι ξηρός καρπός σε μορφή ανοιχτόχρωμων ψημένων κολοκυθόσπορων και αποτελεί το πλέον προσφιλές γεύμα πολλών ανθρώπων, και στο εξωτερικό…!

Αμύγδαλα με κανέλα 

Με μόλις 163 θερμίδες και 6 γραμμάρια πρωτεΐνη, τα αμύγδαλα με κανέλα είναι ένα φανταστικό σνακ για να σε κρατήσουν αφού έχουν και μια γλυκιά γεύση.

Πράσινο τσάι

Μια κούπα μισή ώρα πριν το ραντεβού σου, θα σού δώσει την ενέργεια που χρειάζεσαι, θα σε ζεστάνει και δεν θα πεινάσεις για αρκετή ώρα.

Τοστ με μέλι

Κάτι γλυκό, κάτι υγιεινό και όχι πολύ επεξεργασμένο. Μάλιστα, μπορείς να φας και μια μπανάνα μαζί.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τι να πιω όταν είμαι έξω από το σπίτι και κάνω δίαιτα;

Έχω δοκιμάσει κάθε δίαιτα και δεν τρώω πολύ αλλά δεν αδυνατίζω: Γιατί;

Τι είναι η δίαιτα keto που κάνουν πολλοί Έλληνες celebrities;

Σχετικά άρθρα