Πώς να γιορτάσεις την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είτε είσαι χωρισμένος είτε single;

Ποιος είπε ότι η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μόνο για ζευγάρια; Όλοι έχουμε δικαίωμα στην Ημέρα των Ερωτευμένων και όλοι μπορούμε να το γιορτάσουμε.

Δεν απαιτείται να έχεις σχέση ή να έχεις κανονίσει ραντεβού για να γιορτάσεις τη σημερινή ημέρα. Για αυτό μπορείς και ο single να γιορτάζει. Ακόμα και ένας άνθρωπος που χώρισε πρόσφατα μπορεί να μπει στο εορταστικό κλίμα.

Είναι αλήθεια πως έχει γίνει «εμπόριο» η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: να πάρεις μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς, να πάρεις σοκολατάκια, να δώσεις λουλούδια, να κανονίσεις να φάτε κάπου. Αλλά λίγο πολύ, στις ημέρες μας όλες οι γιορτές ακολουθούν ένα «σύστημα οργάνωσης και…πρέπει».

Ο καθένας όμως, μπορεί να γιορτάσει με τον δικό του, προσωπικό ρυθμό και τρόπο…! Εξάλλου, η ρομαντική αγάπη δεν είναι το μόνο είδος που υπάρχει. Όλοι έχουμε άτομα στη ζωή μας, άλλοι περισσότερα και άλλοι λιγότερα. Και με αυτούς που θα επιλέξεις εσύ, μπορείς να το γιορτάσεις.

Πάρε και δώσε αγάπη στους γύρω σου

Κάνε το όπως μπορείς. Και δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο ή πολυέξοδο. Μια «καλημέρα» με χαμόγελο, ένα ζεστό φλυτζάνι με το αγαπημένο της τσάι και μια κουβέρτα μπορεί να φτιάξει την ημέρα στη μητέρα σου. Ή ένα τηλέφωνο στον κολλητό σου να πάτε για ολιγόλεπτο μασάζ στο κοντινό μαγαζί της περιοχής σας.

Μοιράσου με όσους το έχουν ανάγκη

Πολλοί από εμάς νιώθουμε απομονωμένοι την περίοδο των εορτών αλλά μπορείς να (απο)δείξεις πως δεν είναι έτσι. Είναι μια πολύ καλή στιγμή να κάνεις κάτι ανιδιοτελώς. Να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ένα πιάτο φαΐ σε εκείνον που το χρειάζεται ή να κάνεις την αίτηση για εθελοντισμό που τόσο καιρό σκέφτεσαι και τόσο καιρό αφήνεις.

Αγάπησε τον εαυτό σου

Αν βέβαια, θεωρείς πως είναι μια ευκαιρία για να περάσεις χρόνο με εσένα και με κανέναν άλλο, όσο και αν τους αγαπάς και τους νοιάζεσαι, κάνε το. Είναι ίσως η κατάλληλη χρονική στιγμή για να κάνεις ένα «logout», εκείνη την… αποσύνδεση που έχεις δελεαστεί να κάνεις αλλά δεν έχεις τολμήσει.

Και όλα αυτά κάνε τα με χαμόγελο!

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς μπορώ να τα έχω καλά με τον εαυτό μου όταν κάνω κάτι που δεν μου αρέσει;

Το μακιγιάζ για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που θα λατρέψεις

Τι να φάω πριν το ραντεβού μου; Οι 6+2 πολύ θρεπτικές τροφές

Σχετικά άρθρα