Μπορεί μια γυναίκα να διαχειριστεί πλήρως το γεγονός πως ο σύζυγός της έχει παράλληλη σχέση;

Είμαι παντρεμένη εδώ και 10 χρόνια και έχω 2 παιδιά. Η δουλειά μου είναι δύσκολη και συνέχεια έχω μετακινήσεις τα τελευταία 5 χρόνια.

Όσο ήμουν εκτός Ελλάδας, ζούσα σε ένα νησάκι και ανακάλυψα ότι ο σύζυγός μου είχε παράλληλη σχέση. Τρελάθηκα όταν το ανακάλυψα. Και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο.

Έψαξα το κινητό του και μετά από πολύ καιρό, πήρα την απόφαση να χωρίσουμε και ας κάνει ό,τι θέλει. Πάντως, δεν είχα ποτέ κανένα σημάδι. Δεν είχαμε πρόβλημα σεξουαλικό ούτε επικοινωνίας.

Και προφανώς όταν τον ρώτησα, αρνήθηκε τα πάντα. Τότε τον πίστεψα πολύ εύκολα. Μα έλεγε ψέματα. Όμως, ακόμα και που αποφάσισα να χωρίσουμε, δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ όλο αυτό.

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος Δημήτρης Κατσαρός

Στη σχέση με τον άνδρα σας υπάρχει κάτι ασφυκτικό το οποίο εκτονώνεται με ανορθόδοξους τρόπους είτε από τη μεριά σας είτε από τη μεριά του. Εσείς πείθεστε εύκολα από τα λόγια του, αλλά από την άλλη κάνετε ελέγχους στο κινητό για τα μηνύματα.
Αυτός λέει πως θέλει εσάς αλλά διατηρεί παράλληλη σχέση με την άλλη κυρία. Σας αναγκάζει, αυτή η ασφυκτική κατάσταση, να συμπεριφέρεστε με καχυποψία και αυτόν τον αναγκάζει να συμπεριφέρεται με κρυφές μεθόδους. Για ποιον λόγο υπάρχει αυτός ο κλοιός; Σε τι σας εξυπηρετεί;

Γιατί δεν μπορείτε να χαλαρώσετε μεταξύ σας;

Γιατί δεν μπορείτε να χαλαρώσετε μεταξύ σας; Είστε μαζί όμως είναι και με μια κυρία η οποία από ότι φαίνεται νιώθει τρομερές ενοχές και αρκείται σε αυτό που της δίνει ο σύζυγός σας. Αυτή τη συμπεριφορά φαίνεται να έχετε και εσείς: Αρκείστε. Πείθεστε να μην φύγετε από αυτόν επειδή και ο ίδιος πέφτει στα πόδια του και λέει πως θα κάνει κακό στον εαυτό του.

Όλα είναι θέμα επιλογής μας

Λες και το να κάνει κανείς κακό στον εαυτό του είναι απόδειξη για οτιδήποτε, πόσο μάλλον για την αγάπη. Όμως οι συναισθηματικές υπερβολές και οι υπερβολικές εκδηλώσεις τρυφερότητας δεν φαίνεται να σας έπεισαν για το αν είναι ο δικός σας, ο κατάδικός σας άνθρωπος. Αν θέλετε να αποτινάξετε από πάνω σας αυτή τη βασανιστική αμφιθυμία, η λύση που σας προτείνω είναι να σκεφτείτε πόση διαφορά έχει το να ανέχεστε κάτι με το να είστε ευχαριστημένη από κάτι.

Δεν είναι για εσάς αυτός ο άνθρωπος…

Αυτός ο άνθρωπος φαίνεται πως δεν μπορεί να σας δώσει αυτό που ζητάτε από παιδί: την αίσθηση της σιγουριάς. Από εκεί και πέρα είναι καθαρά θέμα επιλογής δικής σας αν αυτό το αίσθημα αξίζει να το αναζητήσετε αλλού ή να το διεκδικήσετε από τον ίδιο άνθρωπο.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχετικά άρθρα