Γιατί δεν μπορώ να σταματήσω να τον σκέφτομαι ενώ ξέρω πως έχει σχέση;

Τη χρονιά που πέρασε, υπήρξε ένα παιδί στη σχολή μου που έδειξε κάποιο ενδιαφέρον και ανταποκρίθηκα. Νομίζω πρέπει να «κόλλησε» από τη στιγμή που με κοίταξε.

Όλη την ώρα με κοίταζε και εγώ γοητεύτηκα από το ενδιαφέρον του. Ωστόσο, δεν βρισκόμασταν σε κοινή παρέα με το παιδί αυτό και δεν μιλούσαμε συχνά. Οπότε δεν υπήρχε ουσιαστική επικοινωνία. Άρχισα να ψάχνω για αυτόν και στο προφίλ του ανακάλυψα πως είχε σχέση.

Είμαι ερωτευμένη ή εμμονική;

Μόλις το έμαθα, ξενέρωσα γιατί ανήκει σε άλλη, οπότε ακόμα και να με ενδιέφερε, θα πρέπει τώρα να σταματήσει να με ενδιαφέρει. Σκέφτηκα πως αφού έχει σχέση δεν θα είναι σωστός μιας και κοιτάει συνέχεια και εμένα. Εκείνη την περίοδο με πλησίασε λίγο παραπάνω αλλά εγώ προσπάθησα να είμαι αδιάφορη για τον λόγο που ανέφερα.

Αυτό που μου συμβαίνει τώρα είναι πως εγώ δεν έχω… ξεκολλήσει από αυτόν, αν και δεν το δείχνω μπροστά του. Όμως, συνεχίζω να ψάχνω το προφίλ του σχεδόν κάθε μέρα εδώ και αρκετούς μήνες. Είμαι ερωτευμένη ή εμμονική; Τι θα μπορούσα να κάνω; Πώς θα χαρακτηρίζατε το αγόρι;

flirt sxoli

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Κατερίνα Δημητρίου

Περιγράφετε ένα φλερτ ή, όπως η ίδια το χαρακτηρίζετε, «ένα κάποιο ενδιαφέρον» μεταξύ εσάς και ενός συμφοιτητή σας το οποίο εξελίχτηκε σε κάποιου είδους εμμονή και συγκεκριμένα πήρε τη μορφή παρακολούθησης του Facebook προφίλ του.

Τα κίνητρα του συμφοιτητή σας δεν μπορούμε να τα γνωρίζουμε. Μπορεί να σας κοιτούσε επειδή πίστευε ότι εσείς ελκύεστε από αυτόν, ή επειδή του άρεσε να φλερτάρετε ή ακόμα επειδή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είχε πράγματι την επιθυμία να σας πλησιάσει.

Στο ερωτικό παιχνίδι συμμετείχατε και οι δύο

Δεχθείτε απλά ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θέλει και γιατί ο άλλος και πότε θα μετατοπίσει το ενδιαφέρον του σε μια άλλη κοπέλα. Άλλωστε αυτό είναι το κόστος ενός τέτοιου παιχνιδιού. Και στο παιχνίδι αυτό συμμετείχατε και εσείς ενώ θα μπορούσατε να το είχατε αλλάξει, να πλησιάζατε εσείς για παράδειγμα τον συμφοιτητή σας, να του μιλούσατε για να διαπιστώσετε τις προθέσεις του ή να το τελειώνατε.

Το θετικό λοιπόν, για εσάς θα ήταν να χρησιμοποιήσετε την εμπειρία σας από την κατάσταση αυτή για να δείτε πώς θα κινηθείτε την επόμενη φορά με κάποιον που σας ενδιαφέρει. Θα ανακάμψετε γρηγορότερα εάν καταλάβετε τι  σας έχει συμβεί με το Facebook και πως είναι η στιγμή να βγείτε offline…!

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Φλερτ με μικρότερο: Τι κάνεις όταν δεν μπορείς να αποφύγεις το ερωτικό απωθημένο;

Έρωτας και φλερτ: Τον θέλω αλλά πώς θα του δείξω ότι μου αρέσει;

Φλερτ στη δουλειά: Οι 7 ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις – Ένα απλό… πείραγμα ή έρωτας;

Σχετικά άρθρα