Θύμα bullying και ξυλοδαρμού επειδή είμαι ομοφυλόφιλος; Η προσωπική μου ιστορία

Θέλω να μοιραστώ κάτι μαζί σας. Και μόνο που το γράφω, δυσκολεύομαι. Είμαι ομοφυλόφιλος και πρόσφατα το κοινοποίησα και στους δικούς μου.

Πάντα με κορόιδευαν οι συμμαθητές μου. Και ποτέ δεν κάνω παρέα με παιδιά από την περιοχή μου. Πρόσφατα έπεσα θύμα ξυλοδαρμού από μερικά άτομα όταν γύριζα από ένα κλαμπ και ήμουν με τον σύντροφό μου. Δεν τους ξέρω και δεν θέλω να τους μάθω.

Καθημερινά στο μπάνιο κλαίω. Όταν με είδαν οι δικοί μου με τα αίματα, τους είπα ότι χτύπησα μόνος μου από απροσεξία. Το θέμα είναι ότι όμως αποφεύγω πλέον να βγω έξω. Δεν ξέρω τι να κάνω. Πώς να το αντιμετωπίσω;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ίρις Κρέμερ

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να νιώθετε άσχημα ή ντροπή για τον σεξουαλικό σας προσανατολισμό. Είναι μία πολύ προσωπική υπόθεση και ο καθένας έχει το δικαίωμα της επιλογής.

Δυστυχώς στην χώρα μας, όπως και σε άλλες χώρες του δυτικού και όχι μόνο κόσμου, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θεωρούν ότι είναι ανώτεροι και καλύτεροι από άλλους που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνους και που κατά την αποκλειστικά δική τους γνώμη τους θεωρούν κατώτερους ή ότι αξίζουν λιγότερο και άρα μπορούν να ασκούν σωματική και ψυχική βία επάνω τους.

Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός

Αυτό φυσικά δεν είναι αλήθεια. Κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, φύλου, ηλικίας, εθνικότητας και θρησκείας έχει το δικαίωμα να ζει ελεύθερος και να εκφράζει την προσωπικότητα του, χωρίς φυσικά να προσπαθεί να την επιβάλει στους γύρω του.

Είναι σημαντικό που έχετε μιλήσει στην οικογένεια σας, αν και δε μας λέτε ποια ήταν η δική τους στάση. Εύχομαι να είναι δεκτικοί και να σας έδειξαν ότι για εκείνους δεν έχει καμία σημασία και δεν κάνει καμία διαφορά το να είστε ομοφυλόφιλος ή ετεροφυλόφιλος. Αν πάλι δεχθήκατε όχι και τόσο θετικές αντιδράσεις, τότε δώστε χρόνο και προσπαθήστε με τρόπο ήρεμο να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας.

Κάποιοι γονείς χρειάζονται περισσότερο χρόνο να επεξεργαστούν και να τοποθετήσουν στο σωστό σημείο του μυαλού τους μια τέτοια πληροφορία σε σχέση με άλλους.

Η ζωή είναι δική σας!

Το πρώτο βήμα που θα σας συμβούλευα να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα δίκτυο ανθρώπων, φίλων, ανεξαρτήτως δικού τους σεξουαλικού προσανατολισμού, με τους οποίους θα μπορείτε να νιώθετε όμορφα με τον εαυτό σας και τις επιλογές σας και θα είναι εκεί για εσάς όταν τους χρειάζεστε ώστε κι εσείς να ενδυναμωθείτε αλλά και να αποκτήσετε καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και κοινωνικότητα.

Όσον αφορά τον ξυλοδαρμό σας θα ήταν σωστό να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, να επικοινωνήσετε μαζί τους και να ενημερωθείτε για τα βήματα που μπορείτε νομικά να ακολουθήσετε, εφόσον το επιθυμείτε, προκειμένου να προστατευθείτε και από εκεί και πέρα να ρωτήσετε αν υπάρχουν ομάδες υποστήριξης για θύματα ξυλοδαρμών όπου θα σας βοηθήσουν να βρείτε πιο σωστές λύσεις για το πως να αντιμετωπίσετε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Είναι σημαντικό να μην κλείνεστε σπίτι καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την διάθεσή σας ή και να σας προκαλέσει μεγαλύτερο φόβο και φοβίες απ’ ότι ήδη βιώνετε λόγω του περιστατικού που ζήσατε. Αν είναι εφικτό κινηθείτε περισσότερου με συνοδεία φίλων ώστε κι εσείς να νιώθετε πιο ασφαλής. Η ζωή είναι δική σας, μην σταματάτε να την διεκδικείτε! Στη διάθεση σας.

Ίρις Κρέμερ
Συμβουλευτική Ψυχολόγος
www.lifemade.gr
T.: 2130049125

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μετατραυματικό στρες: Μπορεί να εμφανίσει κανείς και συμπτώματα κατάθλιψης;

Πώς μπορείς να βοηθήσεις αν το ταίρι σου πάσχει από μετατραυματικό στρες;

Σχετικά άρθρα