Αυνανισμός ή διαλογισμός; Μάντεψε τι σε βοηθά περισσότερο να… χαλαρώσεις!

Ο διαλογισμός είναι μια μορφή πνευματικής συγκέντρωσης που επιτυγχάνεται με τη βαθιά χαλάρωση και την απομάκρυνση κάθε σκέψης και εξωτερικών ερεθισμάτων.

Σκοπός του διαλογισμού είναι η ηρεμία, χωρίς τη χρήση των αισθητήριων οργάνων και για αυτό λογίζεται ως μέσο ψυχικής χαλάρωσης και ευεξίας. Σύμφωνα όμως με έναν ψυχοθεραπευτή, και ο αυνανισμός μπορεί να είναι το ίδιο ευεργετικός με τον διαλογισμό!

Και τα δύο σε βοηθούν να χαλαρώσεις

Ο διαλογισμός μάλιστα, συχνά πυκνά είναι ενοχλητικός για μερικούς. Και μπορεί να το έχουν δοκιμάσει, σύμφωνα με το health.com, μα δεν αποδίδει σε όλους. «Ναι, έχω δοκιμάσει τον διαλογισμό αλλά δεν με βοηθάει. Για αυτό ενίοτε αυνανίζομαι», έχει δηλώσει και η ηθοποιός, παραγωγός και ακτιβίστρια, Τσέλσι Χάντλερ.

Επιχείρημα όσων επιλέγουν τον αυνανισμό έναντι του διαλογισμού, είναι πως και τα δύο έχουν το ίδιο αποτέλεσμα: σκοπός είναι να χαλαρώσεις και να μην έχεις τόση ένταση, οπότε και τα δύο εξυπηρετούν στον στόχο σου. Εξάλλου, έχει αποδειχτεί πως ο αυνανισμός κάνει πολύ καλό στην υγεία τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών.

Πολλά τα οφέλη του αυνανισμού για την υγεία!

Μπορεί να ενισχύσει τις αποδόσεις στο κρεβάτι ενώ οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τον οργασμό μπορεί να μειώσουν την αντίληψη, σύμφωνα με το iatropedia, για τον πόνο, ειδικά εκείνου που συνοδεύει την εμμηνόρροια στις γυναίκες.

Μάλιστα, με τη βοήθεια της ορμόνης προλακτίνης, η οποία συνδέεται με τον ύπνο, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αισθάνονται εξαντλημένες και να κοιμηθούν πιο καλά τη νύχτα. Και επίσης, μια μελέτη διαπίστωσε ότι κάποια συστατικά του ανοσοποιητικού συστήματος ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια του αυνανισμού, αυξάνοντας τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων στην κυκλοφορία του αίματος.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Υπάρχει φυσιολογικός και «ανώμαλος» αυνανισμός;

Ο αυνανισμός μπορεί να μου κάνει κακό;

Αυνανισμός: Γιατί κάποτε ήταν διαστροφή να «παίζεις» με εσένα;

Σχετικά άρθρα