Πρίγκιπας Άντριου: Η πτώση του… αγαπημένου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ – Το ερωτικό σκάνδαλο που τάραξε το παλάτι του Μπάκινγχαμ και οι στενές σχέσεις του με πλούσιους βιαστές ανηλίκων

Τα 60 του έκλεισε τον Φλεβάρη του 2020 ο πρίγκιπας Άντριου (Ανδρέας), Δούκας της Υόρκης. Είναι ο δεύτερος γιος και το τρίτο σε σειρά παιδί της Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου.

Βαπτίστηκε στις 8 Απριλίου 1960 προς τιμήν του παππού του, πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας, πατέρα του Φιλίππου, από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι, Τζέφρι Φίσερ. Οι ανάδοχοί του ήταν ο Δούκας Ερρίκος του Γκλώστερ, η Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Κεντ, ο Λόρδος Τζον Έλφινστοουν, ο Δούκας Χιου Φίτσροϊ και η Τζορτζίνα Κέναρντ. Τα τέσσερα ονόματα που έλαβε είναι «Ανδρέας Αλβέρτος Χριστιανός Εδουάρδος».

Ο πρίγκιπας Ανδρέας ήταν το πρώτο παιδί εν ενεργεία μονάρχη που γεννιόταν από τη γέννηση το 1857 της Πριγκίπισσας Βεατρίκης, κόρης Βασίλισσας Βικτώριας. Όπως και στα μεγαλύτερα αδέρφια του, μια παιδαγωγός ορίστηκε για την πρώιμη φροντίδα και εκπαίδευσή του. Αφού φοίτησε στο σχολείο του Χέδερνταουν, κοντά στο Άσκοτ, τον Σεπτέμβριο του 1973 εισήλθε στο Γκόρντονστοουν, στη βόρεια Σκωτία, όπου είχε φοιτήσει τόσο ο πατέρας του όσο και ο μεγαλύτερος αδερφός του, Κάρολος.

https://www.instagram.com/p/B8vnFbQIm3d/

Διακρίνεται από πλήθος στρατιωτικών επιτευγμάτων

Αφού αποφοίτησε από εκεί τον Ιούλιο του 1977, με διάκριση στα Αγγλικά, την Ιστορία και τα Οικονομικά, ξεκίνησε τη στρατιωτική του καριέρα και στα τέλη του 1978 ανακοινώθηκε ότι επρόκειτο να καταταγεί στο Βασιλικό Ναυτικό, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε αθλητικές δοκιμασίες και υπεβλήθη σε ιατρικές εξετάσεις.

Στις 1 Σεπτεμβρίου 1979 ονομάστηκε Σημαιοφόρος του Βασιλικού Ναυτικού και εισήχθη στη Βασιλική Ναυτική Ακαδημία «Μπριτάνια» του Ντάρτμουθ. Μέσα στο ίδιο έτος ολοκλήρωσε το Διακλαδικό Σχολείο Βασιλικών Πεζοναυτών, από το οποίο απέκτησε πράσινο μπερέ. Και το 1981, βραβεύτηκε με την «πουλάδα» Ιπτάμενου Χειριστή Βασιλικής Αεροπορίας από τον πατέρα του, Δούκα του Εδιμβούργου, ενώ λίγους μήνες αργότερα έλαβε τον βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου.

https://www.instagram.com/p/B8vm-jjHnwz/

Μα το όνομά του έχει συνδεθεί με ένα πολύ σοβαρό ερωτικό σκάνδαλο

Μα αυτός ο γαλαζοαίματος θεωρείται ιδιαίτερα ανυπάκουος, έχοντας τραβήξει πολλάκις τα βλέμματα πάνω του. Μάλιστα, φαίνεται πως με λίγο κόσμο, για τα δεδομένα του φυσικά, θα γιορτάσει τα 60α γενέθλιά του, ο έκπτωτος πρίγκιπας, μετά την αποκάλυψη εμπλοκής του σε σεξουαλικά σκάνδαλα και αποπλανήσεις ανηλίκων.

Αλλά ας το πάρουμε από την αρχή, όταν στις 20 Νοεμβρίου του 2019 ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τον δημόσιο βίο, έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις που πυροδότησε η τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή του BBC «Newsnight», η οποία μεταδόθηκε στις 16 Νοεμβρίου.

Σε αυτή την εκπομπή προσπάθησε να διαψεύσει τις καταγγελίες εναντίον του για τη σεξουαλική παρενόχληση και των διασυνδέσεών του με τον καταδικασμένο (και αυτόχειρα στη φυλακή) για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Έπσταϊν.

Η αρχή έγινε με την καταγγελία μιας 17χρονης

O πρίγκιπας Ανδρέας κατηγορήθηκε ανοικτά από τη Βιρτζίνια, η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της όταν ήταν εκείνη 17 ετών. Νέα στοιχεία που κυκλοφόρησαν τον Φεβρουάριο του 2020, για τη σχέση του πρίγκιπα Άντριου με δισεκατομμυριούχο, που κατηγορείται για τον βιασμό κοριτσιών ηλικίας 14 και 15 ετών, δημοσιεύει ο βρετανικός Τύπος αμαυρώνοντας ακόμα περισσότερο την εικόνα του βρετανικού στέμματος.

«Φυσικά, είμαι διατεθειμένος να βοηθήσω οποιαδήποτε αρχή επιβολής του νόμου στις έρευνές της, εφόσον καταστεί αναγκαίο», σημείωνε η ανακοίνωση από το Ανάκτορο του Μπάκινγχαμ. Και παρότι είχε δηλώσει έτοιμος να δουλέψει με τις Αρχές για την έρευνα σχετικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν, δεν είχε συνεργαστεί μαζί τους μέχρι και τα τέλη του Ιανουαρίου του 2020, σύμφωνα με όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Τζέφρι Μπέρμαν.

https://www.instagram.com/p/B8vk6AXn_Er/

Δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με τις Αρχές αλλά δεν το έκανε

Το γραφείο του και η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ζήτησαν από τον γιο της βασίλισσας Ελισάβετ να καταθέσει σχετικά με τις σχέσεις του με τον Έπσταϊν, μα δεν έχουν λάβει καμία απάντηση. Και το παλάτι του Μπάκινγχαμ δεν είχε ανταποκριθεί προς το παρόν στο αίτημα να σχολιάσει σχετικά.

Όπως παραδέχθηκε σε συνέντευξή του ο δεύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, οι σχέσεις του με τον Τζέφρι Έπσταϊν μπορεί να έφεραν σε δύσκολη θέση τη βασιλική οικογένεια, αλλά δεν έβλαψαν την υπόληψη της βασίλισσας.

Σάλος είχε προκληθεί και από το… άλλοθι που προτάσσει όλη την ώρα ο πρίγκιπας Άντριου, σχετικά με την καταγγελία εναντίον του. Όπως αντιτάσσει στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, την ημέρα των γεγονότων του 2001 στο Λονδίνο εκείνος βρισκόταν σε πιτσαρία της Pizza Express του Γουόκιν, μας πόλης νότια του Λονδίνου, μαζί με μια από τις κόρες του, μέρος όπου δεν συχνάζουν μέλη της βασιλικής οικογένειας.

https://www.instagram.com/p/B8vgFRaIweD/

Γιατί ο Τύπος ειρωνεύτηκε το άλλοθί του;

«Τα άλογα ιδρώνουν, οι άνδρες ιδρώνουν, αλλά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας μόνο λάμπουν», σχολίασαν οι Sunday Times σε μια αναφορά σε ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο πρίγκιπας για να αντικρούσει μια περιγραφή της Βιρτζίνια Ρόμπερτς, η οποία δήλωσε ότι εκείνος ίδρωσε υπερβολικά όταν χόρευαν μαζί σε κλαμπ του Λονδίνου το 2001.

Παράλληλα, ο ξένος Τύπος επέκρινε το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησε κατά τη συνέντευξη, όπως και το γεγονός ότι παρουσιάστηκε ως «πολύ έντιμος» για να εξηγήσει το γεγονός ότι συναντήθηκε το 2010 με τον Έπσταϊν, μετά την καταδίκη του, για να… κόψει τις γέφυρες μαζί του.

Πώς αντέδρασε το παλάτι του Μπάκινγχαμ;

Ένα ακόμα λάθος του, ήταν το γεγονός ότι χαρακτήρισε «απρεπή» τη συμπεριφορά του διάσημου φίλου του. «Απρεπής;», σχολίασε η δημοσιογράφος που έπαιρνε τη συνέντευξη, «Είναι ένας σεξουαλικός εγκληματίας»! Έτσι, μετά από όλα αυτά, κλήθηκε συμβούλιο στο παλάτι για να δουν πώς θα κινηθούν.

Σε φωτογραφία που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2019, ο πρίγκιπας έκανε ιππασία με την Ελισάβετ και δύο ακόμα άτομα λίγο έξω από το Λονδίνο, τα οποία πιθανότατα είναι προσωπικοί σύμβουλοι του καθενός. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υπέθεσαν ότι αυτή ήταν η συνάντηση που του ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η παρουσία του στο παλάτι.

https://www.instagram.com/p/B8vlBLon-O2/

Όπως ανακοινώθηκε, τού ζητήθηκε να αδειάσει το γραφείο του και να πάρει τα πράγματά του. Μαζί του, αποχώρησε από τα καθήκοντα της στο πλάι του η γραμματέας του Αμάντα Θερσκ, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τα όσα είπε στη συνέντευξη, ενώ ακυρώθηκε και το προγραμματισμένο ταξίδι του στο Μπαχρέιν.

Έχει σχέσεις και με δεύτερο βιαστή!

Και πέρα από τον Έπσταϊν, υπάρχει 99σελιδη αγωγή σε βάρος του φίλου του, Πίτερ Νάιγκαρντ, όπου αναφέρεται ότι, το 2000, ο πρίγκιπας Άντριου είχε μείνει μαζί με την πρώην σύζυγό του, Σάρα Φέργκιουσον και τις κόρες τους Βεατρίκη και Ευγενία στην έπαυλη στο Νάσαου στις Μπαχάμες του Φινλανδοκαναδού μεγιστάνα της μόδας.

https://www.instagram.com/p/B7hR1TAHTb3/

Σε βάρος του Νάιγκαρντ έχει κατατεθεί μήνυση, όπου υποστηρίζεται ότι βίασε 10 έφηβες, 14 και 15 ετών. Και ξανά από την πλευρά τους, τα βρετανικά Ανάκτορα απέφυγαν οποιοδήποτε σχόλιο. Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την παραμονή του 59χρονου πρίγκιπα στην έπαυλη του Νάιγκαρντ, αρκέστηκαν στην ακόλουθη δήλωση: «Δεν είναι κάτι το οποίο θα σχολιάσουμε».

Υποσχόταν καριέρα σε νεαρές κοπέλες

Ο 78χρονος γκουρού της μόδας κατηγορείται ότι παρέσυρε στην έπαυλή του νεαρές κοπέλες δίνοντας τους την υπόσχεση ότι θα τις βοηθήσει στην καριέρα του στο μόντελινγκ. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι κοπέλες, αρχικά τους γέμιζε συνεχώς το ποτήρι με ποτό, εν συνεχεία τους έδινε ναρκωτικά και έπειτα τις βίαζε.

https://www.instagram.com/p/B7gSt_ZH-H_/

Ο δισεκατομμυριούχος κατηγορείται επίσης ότι είχε δώσει εντολή σε μέλη του προσωπικού του να βρίσκουν νεαρές γυναίκες για τα πάρτι του,  στα οποία υπήρχαν ποτά που περιείχαν το λεγόμενο «χάπι του βιασμού», «Rohypnol». Μάλιστα, ήταν πολύ μεθοδικός αφού εξασφάλιζε την ανοχή όχι μόνο των αστυνομικών αρχών αλλά και του πολιτικού κόσμου στις Μπαχάμες μοιράζοντας τακτικά δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε αξιωματούχους της αστυνομίας και της κυβέρνησης.

Και πέρα από αυτό, ο δισεκατομμυριούχος κατηγορείται ότι πλήρωνε ανθρώπους της εταιρίας του να εκφοβίζουν τις πρώην «φίλες» του. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κοριτσιών, οι βιασμοί έγιναν μεταξύ των ετών 2008 και 2015. Αν και μέχρι τώρα δεν έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες σε βάρος του, ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά τις καταγγελίες.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πρίγκιπας Χάρι: Το… κακό αγόρι έγινε ο «κος Τέλειος» – Από τα έξαλλα πάρτι με τα ατελείωτα μεθύσια και τις γυμνές νύχτες στο Λας Βέγκας μέχρι το ειδύλλιο με τη Μέγκαν και τη γέννηση του Άρτσι 

Μέγκαν Μαρκλ: Η ατίθαση Δούκισσα με το «ζουμερό» ερωτικό παρελθόν που έκανε τον Χάρι… χαζομπαμπά και βαίνει στα χνάρια της Νταϊάνα

Τέως πρίγκιπας Παύλος – Μαρί-Σαντάλ: Ο κεραυνοβόλος έρωτας, ο γάμος με τους 2.500 καλεσμένους και η σχέση της κόρης τους, Ολυμπίας, με τη μόδα

Καμίλα: H ερωμένη που έγινε δούκισσα της Κορνουάλης – Ο περιπετειώδης έρωτας με τον Κάρολο, η σχέση μίσους με την Νταϊάνα και το σκάνδαλο «CamillaGate»

Ρόουζ Χάνμπερι: Η σκανταλιάρα Μαρκησία με το ατίθασο παρελθόν που θεωρείται ως η μυστική «ερωμένη» του Ουίλιαμ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχετικά άρθρα