Η ακαταστασία του μού σπάει τα νεύρα! Πώς να τον πείσω να αλλάξει;

Μόλις μετακόμισες με το αγόρι σου και ανακάλυψες, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ότι είναι λίγο ακατάστατος; Ή μήπως μένετε πολύ καιρό μαζί αλλά έχεις φτάσει σε ένα σημείο που δεν αντέχεις άλλο;

Ε, λοιπόν, έχουμε να σού προτείνουμε μερικά πράγματα. Σίγουρα αποδοτικά και οπωσδήποτε όχι δύσκολα, όπως φαίνεται και στις συμβουλές από το psychologytoday.com. «Φανταζόμουν ότι η συγκατοίκηση θα ήταν κάτι διαφορετικό αλλά τώρα που μένουμε μαζί με ενοχλεί το γεγονός ότι παρατάει τα δικά του πράγματα από εδώ και από εκεί». Και αυτό είναι ένα συχνό παράπονο των συντρόφων.

Να το συζητήσουμε ή θέλει κάτι πιο δραστικό;

Μάλιστα, δεν είναι ενοχλητικό μόνο όταν δεν μαζεύει τα προσωπικά του αντικείμενα αλλά είναι εκνευριστικό όταν αλλάζει θέση και στα κοινόχρηστα πράγματα, όπως τα της κουζίνας, ή όταν μετακινεί και τα δικά σου, χωρίς να στο πει! Και το θέμα δεν είναι το ότι θα τα μαζέψει στον δικό του χρόνο αλλά ότι εν τέλει, δεν θα βρεθεί αυτός ο χρόνος και θα τα παρατήσει, αναγκάζοντας εμμέσως το ταίρι να συμμαζέψει.

Και το ερώτημα είναι ένα: πώς θα τον καταφέρεις να μαζέψει αυτά που πρέπει; Εξάλλου, στο σπίτι μένετε μαζί και όχι μόνος του. Βέβαια, υπάρχει και η επιλογή της συζήτησης αλλά τις περισσότερες φορές, τα ζευγάρια έχουν προβεί ήδη σε αυτή την κίνηση και δεν έχει αποδώσει γιατί συχνά καταλήγει σε γκρίνια και νεύρα.

Οι κοινόχρηστοι χώροι ας είναι μαζεμένοι

Μπορεί ο καθένας να βρει προσωπικό χώρο, όπως για παράδειγμα ένα συρτάρι ή ένα ντουλάπι ή η μισή ντουλάπα στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί θα επικρατεί η τάξη ή η αταξία, ανάλογα με το προσωπικό στιλ του καθενός. Έτσι, οι χώροι που υποδέχονται κόσμο, όπως η κουζίνα και το σαλόνι, θα είναι έτοιμοι για όποτε τους χρειαστείτε.

Χωρίστε τις ημέρες

Η εβδομάδα έχει 7 ημέρες. Για αυτό μπορεί ο ένας να οφείλει να μαζέψει (τους κοινόχρηστους χώρους πάντα) τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Παρασκευή και ο άλλος την Τρίτη, την Πέμπτη και το Σάββατο. Και η Κυριακή ας είναι ελεύθερη. Ή μπορείτε να την περνάτε κατά κύριο λόγο έξω ώστε και να είναι μαζεμένο το σπίτι μέχρι να γυρίσετε και ό,τι προκύψει, θα το αναλάβει η… βάρδια της Δευτέρας.

Κάντε το μαζί

Το καθάρισμα – συμμάζεμα μπορεί να εξελιχθεί σε μια από κοινού δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της οποίας θα το διασκεδάσετε κιόλας. Βάλτε μουσική, ανοίξτε τα παράθυρα και σκουπίστε! Σκοπός δεν είναι ο ένας να φρικάρει με την αταξία και ο άλλος να μην αντέχει τον έλεγχο αλλά να μάθει ο ένας από τον άλλο και να σέβεστε τον χώρο που μοιράζεστε.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Επιχείρηση… διακοπές με το αγόρι μου: Πώς να το πεις στον μπαμπά σου;

Πότε είναι κατάλληλο να μείνω μαζί με το αγόρι μου;

Ανασφάλειες και κόμπλεξ στη σχέση: Ζηλεύω το αγόρι μου χωρίς λόγο. Τι να κάνω;

Το αγόρι μου προτιμά το cyber sex από το σεξ μαζί μου. ΓΙΑΤΙ;

Σχετικά άρθρα