Η δύναμη της… πρώην! Γιατί δεν μπορώ να αποφύγω τον ανταγωνισμό;

Όλοι έχουμε πρώην αλλά δεν διατηρούμε όλοι επαφές μαζί τους. Οι ερωτικές σχέσεις αλλάζουν πολύ πιο γρήγορα από ότι οι φιλικές και πολλές φορές μπαίνουμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με εκείνους.

Γιατί κυριαρχούν οι ανταγωνιστικές σχέσεις;

Και όλο αυτό μπορεί είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, όπως η ανατροφή που λάβαμε από τους γονείς μας, οι πρώτες μας εμπειρίες στον έρωτα και η ανασφάλεια ως χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς μας. Εν τέλει, όμως, λίγο πολύ, οι περισσότεροι καταλήγουμε να έχουμε θέμα με τους πρώην και μόλις ακούμε αυτή τη λέξη σφίγγεται το στομάχι μας.

Μάλιστα, υπάρχουν και εκείνοι οι άνθρωποι που μπαίνουν στο… παιχνίδι να γνωρίσουν τα πρώην ταίρια των τωρινών συντρόφων για να τους έχουν από κοντά. Ή μπορεί να είναι και προτροπή του νέου συντρόφου με τη δικαιολογία ότι είναι μόνο φίλοι και κομμάτι της ζωής του.

Έχεις δικαίωμα να τη… μισείς

Όμως, αυτή η επαφή με το παρελθόν δεν είναι καθόλου καλή και καθόλου επιτρεπτή. Η ζωή κυλά και είναι ώρα να κλείσεις την… πόρτα στην πρώην που ασκεί τόση δύναμη στο «τώρα» σου.

Είναι η πρώην του. Ναι, ήταν κάποτε σημαντική για εκείνον. Ναι, έζησαν πολλά. Ναι, ήταν ευτυχισμένος- μάλλον- μαζί της και τη νοιαζόταν. Αλλά όλα αυτά στο παρελθόν. Γιατί τώρα είναι μαζί σου και αν θέλει το μαζί, ας πει «αντίο» στο παρελθόν.

Σε κάνουν να έχεις ανασφάλεια για εσένα και τη σχέση σας

«Είναι πιο όμορφη από εμένα;», «έχετε μαζί κάποιο ταξίδι;», «μαγείρευε καλύτερα από ότι εγώ» και την «έχουν γνωρίσει οι δικοί σου;» είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που σε… πνίγουν και καταλήγουν να σε κάνουν ανασφαλή ενώ δεν χρειάζεται, σύμφωνα με το psychologytoday.com.

Αρχίζεις την… ανάκριση

Γκρίνια, νεύρα, καβγάδες. Και η αβεβαιότητα γίνεται ο νέος σου «σύντροφος» ενώ αποδεικνύεται πως είναι πολύ δύσκολο να τον αποχωριστείς. Και η πιο συνηθισμένη κατάληξη; Ο χωρισμός που μπορεί να μετανιώσεις πολύ πολύ γρήγορα.

proin me alli

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Νιώθω χάλια που το αγόρι μου κρίνει τις πρώην σχέσεις μου. Τι να κάνω;

Γιατί κατασκοπεύει κανείς το προφίλ του πρώην του στο Facebook;

Γιατί μια γυναίκα υποκύπτει στο σεξ με πρώην σύντροφό της;

Σχετικά άρθρα