Αλ Πατσίνο: Η 40χρονη σύντροφός του χώρισε τον αμετανόητο εργένη του Χόλιγουντ επειδή είναι «ηλικιωμένος και τσιγγούνης» – Ο λόγος που παράτησε το σχολείο στα 17 του, η καριέρα των 60 ετών και το κυνήγι των ωραίων γυναικών

Στα σκανδαλοθηρικά περιοδικά και στα social media φιγουράρει το όνομα του Αλ Πατσίνο αφού η πρώην- πλέον- σύντροφός του, τον χώρισε επειδή είναι μεγάλος και τσιγγούνης.

Ο λόγος για τη 40χρονη Μέιταλ Ντοχάν η οποία εξήγησε τους λόγους σύμφωνα με τους οποίους πήρε την απόφαση να χωρίσουν, καταλήγοντας να επιβεβαιώσει τις φήμες που κυκλοφορούσαν τον τελευταίο καιρό. Πάντως, ξάφνιασε τους πάντες όταν αποκάλυψε τις αιτίες που το ζευγάρι δεν είναι πλέον μαζί.

«Είναι δύσκολο να είσαι με έναν τόσο ηλικιωμένο άνθρωπο, ακόμα και αν είναι ο Πατσίνο», δήλωσε αρχικά σε περιοδικό του Ισραήλ η ηθοποιός η οποία έγινε γνωστή από τη σειρά «Weeds», για να εξηγήσει στη συνέχεια, «προσπάθησα να το αρνηθώ, αλλά είναι ένας ηλικιωμένος άντρας, για να είμαι ειλικρινής. Έτσι, ακόμα και με όλη μου την αγάπη, δεν κράτησε».

https://www.instagram.com/p/BzJGbTjFcyf/

Και ηλικιωμένος και τσιγγούνης…

Και όχι μόνο έθιξε το ζήτημα της διαφοράς ηλικίας μα «έσφαξε» με το γάντι τον- σχεδόν- 80χρονο ηθοποιό, αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι τσιγκούνης. «Πώς μπορώ να πω ευγενικά ότι δεν ήθελε να ξοδεύει χρήματα; Μόνο λουλούδια μου αγόρασε», δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Ωστόσο, μετά από όλο αυτό, η Ισραηλινή ηθοποιός δήλωσε πως ελπίζει να παραμείνουν καλοί φίλοι τονίζοντας ότι τον αγαπάει πραγματικά, τον εκτιμά και ήταν για εκείνη τιμή που στάθηκε δίπλα του τα τελευταία δύο χρόνια. Τα αρνητικά σχόλια όμως εναντίον της, μετά τα όσα δήλωσε για τον ζωντανό θρύλο του σινεμά, ήταν πολλά.

https://www.instagram.com/p/BqeE-hqnjCO/

Πάντως, δεν είναι η πρώτη του σχέση με νεότερή του αφού ήταν για 10 χρόνια (από το 2008 μέχρι το 2018) με την ηθοποιό από την Αργεντινή, Λουσίλα Σόλα. Μάλιστα, αν και το ζευγάρι δεν παντρεύτηκε ποτέ, η κόρη της, η Καμίλα, αναφέρεται σε εκείνον με τον χαρακτηρισμό «πατριός».

Έχει ρίζες από τη Σικελία και λατρεύει το Μπρονξ

Γεννημένος στο ανατολικό Μπρονξ της Νέας Υόρκης από Ιταλούς γονείς, ο παππούς του καταγόταν από το Κορλεόνε της Σικελίας και η μητέρα του, λεγόταν Ρόουζ. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στο αγαπημένο του, όπως έχει δηλώσει πολλάκις, Μπρονξ.

https://www.instagram.com/p/B8wQ4cvh8i6/

Στα 17 του ο Αλ Πατσίνο παράτησε το σχολείο και στα 26 του χρόνια αποφάσισε να φοιτήσει στο «Actors Studio» υπό τις οδηγίες του Λι Στράσμπεργκ. Το 1994 σταμάτησε να καπνίζει 2 πακέτα τσιγάρα τη μέρα για να προστατεύσει τη φωνή του και ενώ την περασμένη δεκαετία συνήθιζε να καπνίζει 4 πακέτα τη μέρα, σήμερα καπνίζει μόνο περιστασιακά κάποιο τσιγάρο με άρωμα.

Έχει καριέρα 60 ετών!

Και μπορεί να μην έχει παντρευτεί ο Αλφρέντο Τζέημς (Αλ) Πατσίνο αλλά η καριέρα του Αμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη του κινηματογράφου και του θεάτρου, διαρκεί εδώ και 60 χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος που δεν κυνηγούσε τις διακρίσεις αλλά έχει κερδίσει πολλά βραβεία, όπως το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Άρωμα Γυναίκας» το 1992.

https://www.instagram.com/p/B8xnbN7lMeb/

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς όλων των εποχών, καθώς ερμήνευσε μερικούς από τους πιο αξιομνημόνευτους ρόλους στην ιστορία του σύγχρονου κινηματογράφου, ενώ η τεχνική του έχει γίνει αντικείμενο μελέτης από τους νεότερους ηθοποιούς.

Η πρώτη ταινία στην οποία συμμετείχε ήταν το «Νάταλι, το Άσχημο Κορίτσι» το 1969 μα η ερμηνεία του στην ταινία του 1971 «Πανικός στο Νιντλ Παρκ», όπου υποδύθηκε έναν ηρωινομανή, είναι εκείνη που τράβηξε την προσοχή του Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο οποίος και τον επέλεξε για τον ρόλο του Μάικλ Κορλεόνε στην ταινία «Ο Νονός» το 1972. Και να σημειωθεί πως για τον ίδιο ρόλο ήταν υποψήφιοι και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Ο «Τόνυ Μοντάνα» τον… σημάδεψε

Αυτός ο ρόλος του στην ταινία του Κόπολα τού χάρισε παγκόσμια αναγνωρισιμότητα καθώς και την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου. Έπειτα ακολούθησαν μερικές ακόμα ταινίες ενώ υπέγραψε για την ταινία στην οποία υποδύθηκε τον γκάνγκστερ Τόνυ Μοντάνα στον «Σημαδεμένο» το 1983. Είναι ένα έργο που παραμένει επίκαιρο, θίγοντας θέματα της μαφίας που παρατηρούνται και στις ημέρες μας.

Η ταινία όμως, «Άρωμα Γυναίκας» τού έφερε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Η πατρική φιγούρα του συνταξιούχου συνταγματάρχη «Φρανκ Σλέιντ» και κυρίως, ο τρόπος που γαλουχεί τον άπειρο νεαρό Τσάρλι Σιμς (Κρις Ο’ Ντόνελ) δεν άφησαν ασυγκίνητο το κοινό, χαρίζοντας στον Αλ Πατσίνο το Όσκαρ που η μοίρα έδειχνε να του στερεί για πολλά χρόνια.

Ακολούθησαν αξιόλογες ερμηνείες σε ταινίες με μεγάλη εμπορική επιτυχία, όπως «Υπόθεση Καρλίτο» το 1993, «Ένταση» το 1995, «Ο Δικηγόρος του Διαβόλου» το 1997 και «The Insider» το 1999. Τον Οκτώβριο του 1997 ψηφίστηκε από το περιοδικό «Empire», στο Νο 4 της λίστας με τους «100 καλύτερους κινηματογραφικούς αστέρες όλων των εποχών.

Νέες… εμπειρίες λίγο πριν γίνει 80 ετών

Και ενώ έχει συνεργαστεί με πολλά ονόματα, όπως με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο και τον Κιάνου Ριβς, ο «Ιρλανδός» είναι η πρώτη ταινία στην οποία δουλεύει με τον Μάρτιν Σκορτσέζε. Σε αυτή ο Πατσίνο υποδύθηκε τον Τζίμι Χόφα.

Επίσης, η πρώτη φορά που συμμετέχει σε τηλεοπτική σειρά, είναι η «Hunters», τον Φεβρουάριο του 2020, όπου υποδύεται, τον Μάγιερ Όφερμαν, τον οργανωτή μια ομάδας, με βασικό σκοπό το κυνήγι των Ναζί στη Νέα Υόρκη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε να αποτρέψουν τη δημιουργία ενός Τέταρτου Ράιχ στην Αμερική του 1977. Η τηλεοπτική σειρά αποτελείται από 10 επεισόδια.

https://www.instagram.com/p/B8rko_7nMaa/

Εργένης αλλά και πατέρας

Και μπορεί ο πατέρας του, Σαλ, να ήταν ατζέντης και παντρεύτηκε 5 φορές, αποκτώντας άλλα 4 παιδιά, αλλά ο ίδιος δηλώνει αμετανόητος εργένης και είναι από τους πολύ λίγους αστέρες του Χόλιγουντ που έχει αποφύγει τον γάμο. Ωστόσο, έχει αποκτήσει 3 παιδιά από τις σχέσεις του.

Το μεγαλύτερο, η Τζούλι Μαρί γεννήθηκε το 1989 όταν ο ίδιος ήταν 50 χρονών και είναι η κόρη του με τη δασκάλα υποκριτικής, Τζαν Τάραντ. Έχει επίσης τα δίδυμα, τον γιο, Άντον Τζέιμς και την κόρη, Ολίβια Ρόουζ, γεννημένα το 2001), με την ηθοποιό Μπέβερλυ Ντ’ Άντζελο. Ήταν μαζί της από το 1996 έως το 2003. Επίσης, ο Αλ Πατσίνο είχε σχέση με την Ντάιαν Κίτον, τη συμπρωταγωνίστριά του στην τριλογία του «Νονού».

https://www.instagram.com/p/B8t7N-jlYM0/

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πρίγκιπας Άντριου: Η πτώση του… αγαπημένου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ – Το ερωτικό σκάνδαλο που τάραξε το παλάτι του Μπάκινγχαμ και οι στενές σχέσεις του με πλούσιους βιαστές ανηλίκων

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Ο θρυλικός ηθοποιός που ξεκίνησε από τον… «Ταξιτζή»- Η συνεργασία με τον Σκορτσέζε, η ομοφυλοφιλία του πατέρα του και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία του

Μάρτιν Σκορτσέζε: στα 50 χρόνια της κινηματογραφικής του καριέρας έχει δημιουργήσει σπουδαίες ταινίες και έχει συνεργαστεί με πολύ γνωστούς και ταλαντούχους ηθοποιούς

Μπραντ Πιτ: Ο ελκυστικός σταρ του Χόλιγουντ που έκανε σχέση με τις συμπρωταγωνίστριές του – Ο αλκοολισμός, το ηχηρό διαζύγιο και η… δεύτερη ευκαιρία

Σχετικά άρθρα