Οι κανόνες για… σωστό πρωινό. Οι 3 τροφές που είναι καλό να τρως κάθε μέρα

Το πρωινό θεωρείται το βασικότερο και περισσότερο πολύτιμο γεύμα της ημέρας. Για αυτό και οι διατροφολόγοι… φωνάζουν σε όσους προσέχουν, ότι δεν πρέπει να το παραλείπουν.

Για αυτό κανείς πρέπει να προσέχει τι τρώει μόλις ξυπνά. Μάλιστα, ένα χρήσιμο tip για να ξεκινήσει ο οργανισμός να «καίει» ομαλά αφότου ξυπνήσει, είναι να πίνει ένα ποτήρι νερό κάθε ημέρα, όταν σηκώνεται από το κρεβάτι και να περιμένει ένα 20λεπτο με 30λεπτο πριν καταναλώσει το πρωινό του.

Εξάλλου, ένα πλούσιο πρωινό βοηθά στην αποδοτικότερη λειτουργία του οργανισμού, μέσα στην ημέρα δίνοντας τη δυνατότητα να ανταποκριθεί κανείς στις απαιτήσεις των καθημερινών υποχρεώσεων. Και ευτυχώς ή δυστυχώς, αυτές είναι πολλές.

Τι περιλαμβάνει το… σωστό πρωινό;

Η βασική διατροφική συμβουλή που δίνεται, όπως αναφέραμε, είναι να τρώει κανείς πρωινό. Το… σωστό πρωινό περιλαμβάνει δημητριακά ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά προϊόντα και μια μικρή μερίδα φρούτου ή κάποιο λαχανικό.

Αυτός ο συνδυασμός έχει καλύψει για τουλάχιστον 3 ώρες έναν άνθρωπο, και μάλιστα  με τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι λειτουργούμε με πρωτόγονα ένστικτα. Φανταστείτε ένα ζώο, όταν ξυπνάει το πρωί το πρώτο που θέλει να κάνει είναι να φάει, έτσι δεν είναι; Αν δεν βρει να φάει, αγριεύει. Το ίδιο συμβαίνει και με τον άνθρωπο, αν φάει το σωστό πρωινό, δεν θα πεινάσει.

prwino diabasma

Ευάγγελος Ζουμπανέας
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
[email protected]
www.diatrofi.gr
www.keadd.gr
2102718360

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ώρα για δίαιτα; Σού έχουμε 2 λύσεις για να μην πεινάσεις ποτέ!

Έχεις τραπέζι στην παρέα αλλά κάνεις και διατροφή; Ώρα για αυτή τη μεξικάνικη συνταγή

Τι να πιω όταν είμαι έξω από το σπίτι και κάνω δίαιτα;

Σχετικά άρθρα