Έχεις ανασφάλεια με το σώμα σου; 2+1 συμβουλές αυτοβελτίωσης από την Τζάνετ Τζάκσον

Η Τζάνετ Τζάκσον σε συνέντευξή της στο «InStyle», δήλωσε πως «περνούσε ώρες κλαίγοντας μπροστά από τον καθρέφτη», μέχρι να φτάσει στο σημείο να αγαπήσει το σώμα της.

Είναι ξεκάθαρο πως στη σύγχρονη εποχή οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν προσωπική ανασφάλεια για το πώς είναι το σώμα τους. Και αυτός ο ψυχολογικός… αναβρασμός δεν κάνει διακρίσεις και τον βιώνουν και οι celebrities, όπως η Τζάνετ Τζάκσον.

Η γνωστή τραγουδίστρια και αδερφή του Μάικλ Τζάκσον, είχε μια… στρατιά από personal trainers, διατροφολόγους και στιλίστες. Ωστόσο, η ίδια δεν αισθανόταν καλά με το σώμα της. «Κοιταζόμουν στον καθρέφτη και μπορεί να καθόμουν και για ώρα και να κλαίω».

Δεν χρειάζεται να επηρεάζεται κανείς από ατομικές διαφορές, όπως η ηλικία

«Έβρισκα ότι δεν είμαι ελκυστική και δεν μου άρεσε τίποτα πάνω μου». Έχοντας όμως, περάσει τόσο καιρό κρίνοντας τον εαυτό της, έμαθε πολλά για την εικόνα του σώματος. «Το τι πιστεύεις για εσένα, έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την εμπειρία και την ηλικία».

«Επίσης, πρέπει να καταλάβει ο καθένας πως η ομορφιά έρχεται σε όλα τα μεγέθη, χρώματα και φύλα. Δεν κάνει διακρίσεις». Όμως, πώς κατάφερε να δει με θετικό τρόπο τον εαυτό της και εν τέλει, να τον αγαπήσει;

Μια καλή αρχή είναι να αγαπήσει κάποιος ένα σημείο του σώματός του

«Έπρεπε να βρω κάτι στον εαυτό μου που να αγαπώ. Και όσο εύκολο και να ακούγεται, είναι τόσο δύσκολο. Εγώ δυσκολεύτηκα φοβερά. Αλήθεια δεν μπορούσα να βρω τίποτα. Ώσπου σιγά – σιγά, ανακάλυψα ότι μου αρέσει η πλάτη μου. Και από εκεί ξεκίνησα».

Η θεραπεία βοηθάει

Η Τζάνετ Τζάκσον, πάντως αποκάλυψε πως τη βοήθησε και η θεραπεία που έκανε. «Η ψυχική μου υγεία ήταν κλονισμένη και αυτό με βοήθησε. Το να μεγαλώνεις και να είσαι στη βιομηχανία που είμαι εγώ, σημαίνει να έχεις ένα ορισμένο μέγεθος. Και αυτό μπορεί να σε καταστρέψει».

Το μήνυμα που στέλνει λοιπόν, είναι το εξής: «Καμιά φορά, το να μάθεις να αγαπάς το σώμα σου, μπορεί να ξεκινήσει από κάτι πολύ μικρό ή κάτι εντελώς τυχαίο. Μα άφησέ το να ωριμάσει μέσα σου. Μπορεί να είναι μια αργή διαδικασία, αλλά είναι καλό για εσένα».

https://www.instagram.com/p/B9FasqEJ07U/

Διαβάστε σχετικά άρθρα: 

Τι κάνει για να διατηρήσει τη σιλουέτα της η Σάλμα Χάγιεκ; Μπορείς και εσύ!

Πώς η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς παραμένει σε τόσο άψογη φόρμα; Τα lifestyle tips που… μοιράζεται

Αυτή είναι η ιδανική σαλάτα για detox, υγιές δέρμα και… δυνατό μυαλό!

Σχετικά άρθρα