Το… τρίπτυχο της Ευτυχίας

Η διαρκής αναζήτηση της Ευτυχίας είναι η κυριότερη αιτία της δυστυχίας μας. Συνέχεια ψάχνουμε για αυτή σε εξωτερικούς παράγοντες και ξεχνάμε να ψάξουμε μέσα μας.

Όπως είχε πει, πολύ σωστά, και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν: «Αν θες να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή, εξάρτησέ την από έναν στόχο, όχι από ανθρώπους ή αντικείμενα». Η Ευτυχία είναι κάτι πολύ απλό και εμείς οι άνθρωποι το κάνουμε κάτι πολύ δύσκολο.

Πώς λοιπόν, θα γίνεις ευτυχισμένος;

Για αρχή, αν εκτιμάς αυτά που έχεις. Κάθε ημέρα ξυπνάς. Αυτό θα μπορούσε να είναι το πρώτο από τα δεκάδες πράγματα για το οποίο θα έπρεπε να είσαι ευγνώμων και ευτυχισμένος. Στη συνέχεια, να ευχαριστείς για αυτά που είναι ακόμα στην κυριότητά σου, όπως το σπίτι, η δουλειά και το φαγητό σου.

Επιπλέον, για να φτάσεις κοντά στην Ευτυχία, οφείλεις να είσαι ηθικός. Γιατί έτσι δεν θα σε βασανίζουν οι σκέψεις σου ότι έκανες κάτι κακό. Θα κοιμάσαι και θα ξυπνάς με «καθαρή» συνείδηση. Είναι σημαντικό αυτά που σκέφτεσαι, αυτά που λες και αυτά που κάνεις, να βρίσκονται σε αρμονία.

Και τέλος, πάντα να  κάνεις αυτό που αγαπάς. Με αυτόν τον τρόπο, θα γεμίζεις την ψυχή σου με θετική ενέργεια και θα ξυπνάς με έναν σκοπό και όχι με γκρίνια, παράπονα και νεύρα, ρωτώντας τον ίδιο σου τον εαυτό: «Πάλι τα ίδια σήμερα;!».

Σχετικά άρθρα