Τι πρέπει να κάνουμε όταν το παιδί αυνανίζεται; thumbnail
Η οδηγία της παιδιάτρου σας ειναι σωστή .Δεν πρέπει να δίνετε προσοχή γιατί το παιδί αντιλαμβάνεται ότι είναι κάτι σημαντικό και θα επιμείνει περισσότερο.Όπως ειναι κατι καινούργιο και απρόσμενο ως προς την αίσθηση το συνεχίζει.Όλα τα παιδια σχεδόν περνούν αυτη την φάση .Στα αγόρια ,για κοινωνικούς λόγους, δεν δίνουμε τόση προσοχή ενω δεν είμαστε τόσο εξοικειωμένοι με την ιδέα του αυνανισμου στα κορίτσια.Το αναμενόμενο ειναι να το σταματήσει όταν βρει κατι άλλο ενδιαφέρον .Καλό ειναι να της δίνεται στοργή και αγάπη και να την απασχολείται με ευχάριστες δραστηριότητες. Αν συνεχιστεί για αρκετό καιρο και αυξηθεί σε συχνότητα ή ένταση θα χρειαστεί να απευθυνθείτε σε παιδοψυχίατρο για εκτίμηση και συμβουλευτική.

Τι πρέπει να κάνουμε όταν το παιδί αυνανίζεται;

Aναγνωστριά μας ρωτά: 


Καλησπέρα σας η κόρη μου είναι τρισήμιση χρονών και πριν λιγες μερες την είδα να αυνανίζεται την ρώτησα τι κάνει μουπε οτι ακούει κατι σαν μουσική κ΄ότι της αρέσει. Ρώτησα τη παιδίατρο μου πε να μη δώσω καμία σημασία κ ότι είναι φυσιολογικό. Της είπα απλά οτι μπορει να το κάνει μόνο στο δωμάτιο της τη προηγούμενη βδομάδα πέρασε μια φάση φοβάμαι να κοιμηθώ δε θέλω να κοιμηθώ κλπ. Αυτή τη βδομάδα με διώχνει αμέσως και τοχει καθιερώσει πριν απο το μεσημεριανό και βραδινό ύπνο. Πώς το χειρίζομαι.


Αγαπητή αναγνώστρια. Απευθύναμε το ερώτημά σας στην παιδοψυχίατρο Μερσύνη Αρμενάκα. Ελπίζουμε οι κατευθύνσεις της να σας φανούν χρήσιμες. Η οδηγία της παιδιάτρου σας ειναι σωστή .Δεν πρέπει να δίνετε προσοχή γιατί το παιδί αντιλαμβάνεται ότι είναι κάτι σημαντικό και θα επιμείνει περισσότερο.Όπως ειναι κατι καινούργιο και απρόσμενο ως προς την αίσθηση το συνεχίζει.Όλα τα παιδια σχεδόν περνούν αυτη την φάση .Στα αγόρια ,για κοινωνικούς λόγους, δεν δίνουμε τόση προσοχή ενω δεν είμαστε τόσο εξοικειωμένοι με την ιδέα του αυνανισμου στα κορίτσια.Το αναμενόμενο ειναι να το σταματήσει όταν βρει κατι άλλο ενδιαφέρον .Καλό ειναι να της δίνεται στοργή και αγάπη και να την απασχολείται με ευχάριστες δραστηριότητες. Αν συνεχιστεί για αρκετό καιρο και αυξηθεί σε συχνότητα ή ένταση θα χρειαστεί να απευθυνθείτε σε παιδοψυχίατρο για εκτίμηση και συμβουλευτική.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X