Μπούτια κοτόπουλου με τζίντζερ και γιαούρτι

<p>Σήμερα σας προτείνουμε μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή. Φτιάξτε γρήγορα μπούτια κοτόπουλου με τζίντζερ και γιαούρτι που θα λατρέψουν όλοι στην οικογένεια!</p>
<p><strong>Υλικά (για 6 άτομα)</strong></p>
<p>3 κρεμμύδια μέτρια</p>
<p>6 κ. σούπας τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο( ή ξυσμένο)</p>
<p>¼ φλιτζανιού χυμό λεμόνι φρεσκοστυμμένο</p>
<p>2 κ. γλυκού ξύσμα λεμόνι</p>
<p>1 2/3 φλιτζανιού γιαούρτι</p>
<p>1 ½  κ. γλυκού αλάτι</p>
<p>3 κ. σούπας φύλλα φρέσκο θυμάρι ή 2 κ. σούπας ξερό</p>
<p>12 μπούτια κοτόπουλο</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Σε μπλέντερ λιώστε μαζί το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Σε γαβάθα προσθέστε το μείγμα στο γιαούρτι ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι. Ανακατεύοντας πάντα, προσθέστε αλάτι και το θυμάρι. Αφαιρέστε την πέτσα από τα μπούτια και τοποθετήστε  τα σε μια στρώση σε ταψί  που να τα χωράει χωρίς να αφήνει  χώρο γύρω. Περιχύστε με το μείγμα γιαουρτιού,, φροντίζοντας να αλειφθεί κάθε μπούτι  καλά από παντού. Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο να μαριναριστούν για μια ώρα. Προθερμανετε το φούρνο στους 200 και ψηστε τα μπούτια για 40-45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και να πήξει η μαρινάδα. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με ρύζι και μια καλή πράσινη σαλάτα. Σερβίρετε με ρύζι.</p>
<p>Δοκιμάστε ακόμα:</p>
<p><a href="https://boro.gr/171561/avgosalata-me-tono-kai-tzintzer" target="_blank">Αβγοσαλάτα με τόνο και τζίντζερ</a></p>
<p><a href="https://boro.gr/135878/skordomakarona-me-saltsa-ntomatas-kai-tzintzer" target="_blank">Σκορδομακάρονα με σάλτσα ντομάτας και τζίντζερ</a></p>

Σχετικά άρθρα