Ζουμερό κοτόπουλο με κάρυ και άρωμα Ινδίας σερβιρισμένο με άγριο ρύζι basmati μόλις με 300 θερμίδες

Mην περιμένετε άλλο για να φτιάξετε αυτήν την εκπληκτική συνταγή. Είτε έχετε καλεσμένους είτε θέλετε απλά να φάτε μαζί με την οικογένειά σας, σας έχουμε την τέλεια συνταγή κοτόπουλο. Για να δοκιμάσετε και άλλους τρόπους μαγειρέματος σας παρουσιάζουμε την συνταγή με άρωμα Ινδίας.

Το κάρυ είναι ένα μπαχαρικό που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν οι Ινδοί στην μαγειρική τους και δίνει εκπληκτικά και νόστιμα αποτελέσματα. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε! Ακόμα και οι πιο απαιτητικοί θα το λατρέψουν. Όπως λέμε κάθε φορά, έξτρα μπόνους εάν αγήσετε τους μικρούς μας φίλους να βοηθήσουν στην κουζίνα! Μην χάνετε άλλο χρόνο, βάλτε την μαγειρική σας ποδιά και πάμε να ξεκινήσουμε!

Η συνταγή είναι ιδανική για να απολάυσετε ένα πλήρες γεύμα, χωρίς να χάσετε ώρες στην κουζίνα. Σε περίπου 45 λεπτά το πιάτο θα είναι έτοιμο, ενώ είναι επίσης εξαιρετικά διατροφικό. Η κάθε μερίδα περιέχει μονάχα 300 θερμίδες, οπότε φάτε άφοβα και διατηρήστε μία ισορροπημένη διατροφή.

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα και χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κομμάτια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 600 ml βραστό κοτόπουλο
  • 1 κομμάτι ρίζας τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κάρυ
  • 275 γρ. γιαουρτιού χωρίς λιπαρά
  • 1 μικρή χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • βρασμένο άγριο ρύζι basmati

Εκτέλεση της συνταγής

Βάλτε τα κρεμμύδια σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καλύψτε και βράστε σε υψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό, αφαιρέστε το καπάκι και σιγοβράστε  για 20 λεπτά.

Προσθέστε, το τζίντζερ, το σκόρδο και τη σκόνη κάρυ στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 3 – 4 λεπτά. Έπειτα ρίξτε το κοτόπουλο και μαγειρέψετε για 3 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια ανακατέψτε.

Επιλέξτε μια μέση θερμοκρασία, καλύψτε και μαγειρέψτε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Ανακατεύετε το γιαούρτι και το ρίχνετε. Δοκιμάστε, ρίξτε τον κόλιανδρο και σερβίρετε όσο το φαγητό είναι  ζεστό με το άγριο ρύζι.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η ελαφριά συνταγή για μια πικάντικη σούπα. Πώς θα την πετύχεις;

Έχεις λιγούρα; Ιδού μια συνταγή για εύκολο κέικ με λίγες θερμίδες

Κοτόπουλο γιουβέτσι: Με αυτή τη συνταγή θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους!

Σχετικά άρθρα