Μπίλι Άιλις: Από άγνωστη έφηβη με κατάθλιψη στα 13 της, «Γυναίκα της Χρονιάς» πριν καν ενηλικιωθεί – Η νεαρή σταρ που… σπάει ρεκόρ πωλήσεων, γράφει τραγούδια σε λεωφορείο και λατρεύει τα φαρδιά ρούχα και τα μακριά νύχια

Μπίλι Άιλις. 18 ετών μόλις και ήδη έχει γράψει ιστορία με τη μουσική της και τη χαρακτηριστική της φωνή, την οποία χρησιμοποιεί όχι μόνο για τα τραγούδια της αλλά και για να μιλήσει για όσα άλλοι σιωπούν.

Η γεννημένη τον Δεκέμβριο του 2001 Αμερικανίδα στιχουργός έχει πολλούς προβληματισμούς και δεν τους κρύβει. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το πρώτο της single με τίτλο «Ocean Eyes» κυκλοφόρησε το 2016 μέσω της πλατφόρμας SoundCloud και είχε συγκεντρώσει πάνω από 411 εκατομμύρια ακροάσεις στο Spotify μέχρι τον Noέμβριο του 2019.

https://www.facebook.com/billieeilish/photos/a.404613593071795/1320557324810746/?type=3&theater

«Σπάει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Το 2017, το πρώτο της ΕΡ με τίτλο «Don’t Smile At Me» κυκλοφόρησε και έγινε χρυσό. Μάλιστα, λόγω της τεράστιας επιτυχίας του, η Apple Music χαρακτήρισε την Άιλις καλλιτέχνιδα «Up Next» για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2017. Το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο «When We All Fall Asleep, Where Do We Go» κυκλοφόρησε στις 29 Μαρτίου 2019 και έφτασε στην πρώτη θέση των hits σε διάφορες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Ελλάδα.

Την αναγνώριση και την παγκόσμια αποδοχή γνώρισαν τα «When the Party’s Over», «Wish You Were Gay», «Bury a Friend» και «Βad Guy». Ανάμεσα στα πολλά ρεκόρ που έχει καταφέρει, είναι η πρώτη και η μόνη καλλιτέχνιδα- μέχρι στιγμής -που γεννήθηκε τη δεκαετία του 2000 και έκανε τεράστιες επιτυχίες. Είναι η πρώτη καλλιτέχνις που γεννήθηκε μετά την αλλαγή της χιλιετίας που έχει ένα Νο1 άλμπουμ και έχει φτάσει τα ένα δισεκατομμύριο streams στο Spotify.

Από άγνωστη έφηβη έγινε σταρ

Μέσα σε δύο χρόνια από άγνωστη έφηβη έγινε σταρ και κατέρριψε ρεκόρ, καθώς τον Φεβρουάριο του 2020 «σκαρφάλωσε» στην κορυφή των πωλήσεων στη Βρετανία με το επίσημο σάουντρακ της επόμενης ταινίας με τις περιπέτειες του Τζέιμς Μποντ, που κυκλοφόρησε στις αρχές της ίδιας χρονιάς.

Με τίτλο «No Time To Die», όπως η ταινία, το τραγούδι που έγραψε με τον αδερφό της, Φινέας Ο’ Κόνελ, διατέθηκε σε 90.000 αντίγραφα και 10,6 εκατομμύρια streamings σε διάστημα 7 ημερών. Έτσι, εκτοξεύτηκε αμέσως στη Νο1 θέση, όπως έγινε γνωστό από τον επίσημο φορέα Κατάταξης των Πωλήσεων, το UK Official Charts Company.

https://www.facebook.com/billieeilish/photos/a.404613593071795/1324460714420407/?type=3&theater

Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για ένα τραγούδι του Τζέιμς Μποντ, την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του. Να σημειωθεί πως το «Skyfall» της Adele πούλησε 84.000 αντίγραφα, την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, τον Οκτώβριο του 2012.

Έγραψε το τραγούδι του Τζέιμς Μποντ στις κουκέτες του λεωφορείου

Η Μπίλι Άιλις ερμήνευσε το τραγούδι για πρώτη φορά, στα Brit Awards, τα βρετανικά βραβεία της ποπ μουσικής, όπου η νεαρή καλλιτέχνιδα τιμήθηκε ως η «καλύτερη καλλιτέχνιδα διεθνώς». Το «No Time To Die» είναι το δεύτερο τραγούδι ταινίας Τζέιμς Μποντ που κατακτά την κορυφή των πωλήσεων single στη Βρετανία στα 57 χρόνια που μετρούν συνολικά οι περιπέτειες του διάσημου κατασκόπου μετά το «Writing’s On The Wall» του Σαμ Σμιθ.

Πέρα όμως, από την επιτυχία που γνώρισε το τραγούδι για τον πράκτορα οο7, το 2020 έγινε η νεότερη τραγουδίστρια που έγραψε το τραγούδι τίτλων αρχής για την νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ. Τόσο νεαρή και τόσο ταλαντούχα!

Όπως αποκάλυψε ο 22χρονος Φινέας σε συνέντευξή του στο GQ, έγραψαν το τραγούδι για τη νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ «No Time To Die» στις κουκέτες του λεωφορείου της περιοδείας τους. «Μας δόθηκαν οι πρώτες 20 σελίδες του σεναρίου. Υποθέτω ότι είναι μέχρι το σημείο που το τραγούδι μπαίνει στην ταινία. Έτσι ανοίγουν όλες οι ταινίες του Μποντ. Πήραμε μια καλή κατεύθυνση και μια εικόνα για το πού θα πέσει το τραγούδι, και τον τόνο».

https://www.facebook.com/billieeilish/photos/a.404613593071795/1324460787753733/?type=3&theater

Σάρωσε στα Grammy του 2020 

Παράλληλα, η νεαρή τραγουδίστρια με την εικονοκλαστική ποπ της και το… σκοτεινό σύμπαν της, αναδείχθηκε απρόσμενα για αρκετούς στη μεγάλη νικήτρια των Grammy του 2020, επικρατώντας σε τέσσερις από τις σημαντικότερες κατηγορίες στην 62η τελετή των περίβλεπτων βραβείων της αμερικανικής μουσικής σκηνής.

Κέρδισε το βραβείο «Άλμπουμ της Χρονιάς», το βραβείο «Ηχογράφηση της Χρονιάς» για το «Bad Guy», το βραβείο «Τραγούδι της Χρονιάς» το οποίο μοιράστηκε με τον αδερφό της, το βραβείο «Καλύτερη Νέα Καλλιτέχνιδα» και το βραβείο «Καλύτερο Άλμπουμ Ποπ» για το «When We All Fall Asleep, Where Do We Go?».

«Ποτέ δεν πίστευα ότι αυτό θα συμβεί στη ζωή μου… Ποτέ δεν παίρνω τίποτα σοβαρά, αλλά πραγματικά θέλω να πω ότι είμαι τόσο ευγνώμων και είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ», τόνισε η τραγουδίστρια παραλαμβάνοντας το βραβείο στην κατηγορία «Τραγούδι της Χρονιάς».

Είναι και σκηνοθέτης

Με τον αδερφό της,  όμως, κάνουν πολλά μαζί. Τον Γενάρη του 2020 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Everything I Wanted», το οποίο σκηνοθέτησε η νεαρή. Οι δυο τους είναι οι πρωταγωνιστές και το βίντεο κλιπ τους δείχνει να οδηγούν κατά τη διάρκεια της νύχτας πριν το αμάξι μπει μέσα στον ωκεανό.

«Ο αδερφός μου και εγώ γράψαμε αυτό το τραγούδι. Ό,τι κι αν συμβεί, πάντα ήμαστε και θα είμαστε κοντά για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον», αποκάλυψε η τραγουδίστρια. «Αυτό είναι το δεύτερο βίντεο σε τραγούδι μου που σκηνοθετώ. Δουλέψαμε για πολλές ώρες. Αγαπώ το αποτέλεσμα, ελπίζω και εσείς».

Η Μπίλι Άιλις όμως, έχει τραβήξει την προσοχή του κόσμου όχι μόνο για τον μοναδικό της ήχο στην μουσική, αλλά και για το ιδιαίτερο στιλ της και τον πανέμορφό της χαρακτήρα. Το καλοκαίρι του 2019, φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του νέου τεύχους του Vogue Australia και στη συνέντευξή της μίλησε για τη σημασία της μόδας στη ζωή της και τους αγώνες που έχει δώσει μέχρι τώρα στη μουσική βιομηχανία.

https://www.facebook.com/billieeilish/photos/a.404613593071795/1324460881087057/?type=3&theater

Είναι στον αγώνα κατά της «μόδας μιας χρήσης»

Γνωστή για τα φαρδιά ρούχα και τις αθλητικές φόρμες που προτιμά να φορά στις εμφανίσεις της παραδέχεται ότι οι ενδυματολογικές επιλογές της επηρεάζουν πολύ το πώς αισθάνεται όλη τη μέρα. «Αν φορέσω κάτι με το οποίο δεν αισθάνομαι άνετα, θα μετατραπώ σε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο που μισώ», εξηγεί.

Την ίδια περίπου περίοδο με τη συνέντευξή της, δώρισε ρούχα στον αγώνα κατά της «μόδας μιας χρήσης» της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Oxfam. Μαζί με άλλους καλλιτέχνες, όπως η Κάιλι Μινόγκ, το συγκρότημα «Vampire Weekend» και ο Ρομπέρ Σμιθ των Cure, η Μπίλι Άιλις δώρισε τα μπλουζάκια που φορούσε κατά την περιοδεία της.

Πώς το Διαδίκτυο την… κατέστρεψε;

Μάλιστα, καθώς η δημοτικότητά της αυξάνεται, θέλει να συμβάλλει στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα. Όταν εκείνη και ο αδερφός της ήταν προσκεκλημένοι στην εκπομπή «BBC Breakfast» για να συζητήσουν για το τραγούδι της ταινίας «James Bond: No Time to Die» που έχουν γράψει, μίλησαν για την κατάκτηση της φήμης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η Μπίλι Άιλις υποστήριξε ότι το διαδίκτυο καταστρέφει τη ζωή της. «Όσο πιο καλά πηγαίνουν τα πράγματα που κάνετε, τόσοι περισσότεροι άνθρωποι σας μισούν. Είναι τρελό», δήλωσε η ίδια αποκαλύπτοντας ότι πρόσφατα σταμάτησε να διαβάζει σχόλια στο Instagram.

Μερικοί απατεώνες προσποιούνται πως είναι εκείνοι

«Είναι παράλογο που διάβαζα σχόλια έως τώρα. Θα έπρεπε να είχα σταματήσει εδώ και πολύ καιρό», προσέθεσε. «Είναι μόνο το θέμα ότι πάντα ήθελα να έχω επαφή με τους θαυμαστές και να συνεχίσω να μιλάω μαζί τους και οι άνθρωποι το έχουν καταστρέψει αυτό για μένα», τόνισε.

Ανέφερε επίσης, ότι μερικοί άνθρωποι ντύνονται όπως η ίδια και παρελαύνουν με ακολούθους και αυτό της προκαλεί λύπη για εκείνους που πιστεύουν ότι την έχουν συναντήσει, αλλά έχουν έρθει μόνο σε επαφή με απατεώνα. Να σημειωθεί πως σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Rolling Stone», η δημοφιλής τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι υπέφερε από σωματική δυσμορφία όταν ήταν επαγγελματίας χορεύτρια.

Είχε κατάθλιψη στα 13 της

Επίσης, μίλησε ανοιχτά για την εποχή που έπαθε κατάθλιψη και αναγκάστηκε να παρατήσει τον χορό εξαιτίας της ρήξης χόνδρου ισχίου. Η, τότε, 13χρονη Άιλις πέρασε μια περίοδο όπου αυτοτραυματιζόταν ως αποτέλεσμα της συναισθηματικά άσχημης κατάστασής της.

«Τότε ξεκίνησε η κατάθλιψη. Ένιωθα ότι πέφτω σε μια τρύπα και πέρασα ένα χρονικό διάστημα αυτοτραυματισμού, δεν χρειάζεται να το περάσει κανείς αυτό. Αισθανόμουν ότι άξιζα τον πόνο», σχολίασε η τραγουδίστρια που στα 17 της ανακηρύχθηκε «Γυναίκα της Χρονιάς» από το Billboard.

https://www.facebook.com/billieeilish/photos/a.404613593071795/1324461137753698/?type=3&theater

Έχει μιλήσει για το πώς είναι να ζεις με τον σύνδρομο Τουρέτ

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή της Έλεν Ντε Τζένερις, η τραγουδίστρια μίλησε για το πώς είναι να ζεις με τον σύνδρομο Τουρέτ. Τόνισε ότι δεν έχει τάσεις αυτοκαταστροφής πια και στις συναυλίες της, μερικές φορές πηγαίνει στις θαυμάστριές της που της λένε ότι έχουν υποφέρει και τους δίνει συμβουλές.

«Μου σπάει η καρδιά. Δεν έχω πλέον σημάδια γιατί οι σκοτεινές μέρες ανήκουν στο παρελθόν. Όμως λέω στα κορίτσια να συμπεριφέρονται καλά στον εαυτό τους και να είναι ευγενικές μαζί του. Γιατί υπήρξα σε αυτή την κατάσταση», αν και ακόμα υποφέρει από άγχος.

Έχει μιλήσει για το γεγονός πως έχει πάθει κρίση πανικού στη διάρκεια περιοδείας της που την έκανε να κλαίει για δύο συνεχόμενες ώρες κάθε βράδυ για μια εβδομάδα. Για να ξεπεράσει αυτή την κατάσταση, έκανε συνεδρίες με ψυχαναλητή.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αργύρης Πανταζάρας: Νέος, γοητευτικός και ταλαντούχος – Από τον πρώτο του ρόλο ως σκούπα και τη διαφήμιση πασίγνωστης μπύρας, στο βραβείο «Χορν» και το… ναι στον Μανούσο Μανουσάκη για το «Κόκκινο Ποτάμι»

Τζίτζι και Μπέλα Χαντίντ: Οι αδερφές με τα… χρυσά συμβόλαια, τις «αγορασμένες» καριέρες και την ταραχώδη ερωτική ζωή – Πώς ο πολυεκατομμυριούχος πατέρας τους πτώχευσε και έχασε τα πάντα

Χοακίν Φίνιξ: Ο αντισυμβατικός σταρ του Χόλιγουντ και η περιπετειώδης ζωή του – Ο θάνατος του αδερφού του στο κλαμπ του Τζόνι Ντεπ, ο εθισμός στο αλκοόλ και η απόφαση να γίνει… ράπερ!

Έλλη Τρίγγου: Η… Ασημίνα από τις «Άγριες Μέλισσες» αποκαλύπτεται – Ο βελούδινος χωρισμός με τον Αργύρη Πανταζάρα, ο λόγος που είναι υπέρ του γυμνισμού και το διαζύγιο που τη συγκλόνισε

Σχετικά άρθρα