Τζο Μπάιντεν: Από πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και… εκλεκτός του Μπαράκ Ομπάμα, υποψήφιος εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ – Η οικογενειακή τραγωδία που τον σημάδεψε, ο έρωτας με «υπάλληλό» του και τα δημοσιεύματα για τα… σκάνδαλα του γιου του

Τζο Μπάιντεν, ο «εκλεκτός» του Μπαράκ Ομπάμα, όντας ο πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και ο ένας εκ των δύο διεκδικητών για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο Αμερικανός πολιτικός είναι υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020 και όλα τα προγνωστικά δείχνουν πως ήδη έχει «φάει» τον αντίπαλό του, Μπέρνι Σάντερς, αναφορικά με το προεδρικό χρίσμα, παρότι η τηλεμαχία τους αποφασίστηκε να διεξαχθεί χωρίς κοινό, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

https://www.instagram.com/p/B9pW1AwlD9x/

Είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Να σημειωθεί όμως, πως αυτή η φορά δεν είναι η πρώτη που διεκδικεί τη συγκεκριμένη θέση. Προσπάθησε- ανεπιτυχώς- να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές το 1988 και του 2008. Και τις δύο φορές αποσύρθηκε νωρίς στην αρχή της διαδικασίας.

«Ως μέτρο προφύλαξης και για τον περιορισμό των ταξιδιών σε όλη την χώρα, όλα τα μέρη αποφάσισαν το ντιμπέιτ της Κυριακής στο στούντιο του CNN στην Ουάσινγκτον να διεξαχθεί χωρίς κοινό», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής του κόμματος, αν και αρχικά το ντιμπέιτ επρόκειτο να διεξαχθεί στην Αριζόνα.

https://www.instagram.com/p/B9kgvlVlLFK/

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν αιτήματος των προεκλογικών ομάδων και των δύο, καθώς οι υγειονομικοί αξιωματούχοι συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν μεγάλες συναθροίσεις, την ώρα που μεγάλες εκδηλώσεις συνεχίζουν να ακυρώνονται. Μάλιστα, και οι δύο προεκλογικές ομάδες ακύρωσαν τις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις στο Οχάιο.

Θα κάνει ό,τι μπορεί για να κερδίσει

Πάντως, ο Μπέρνι Σάντερς, αν και διαβάζει όλα όσα δημοσιεύονται, ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει στην κούρσα, παρά τις ήττες που γνώρισε από τον Τζο Μπάιντεν στις πρόσφατες προκριματικές εκλογές, δηλώνοντας ότι σκοπεύει «να κάνει τα πάντα» για να ηττηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο 78χρονος ανεξάρτητος γερουσιαστής τόνισε ότι «ανυπομονεί» να συμμετάσχει στο ντιμπέιτ που είναι προγραμματισμένο, στο οποίο θα βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος, ενώπιος ενωπίω, με τον πρώην αντιπρόεδρο και φαβορί για το χρίσμα.

«Το βράδυ της Κυριακής (…) οι Αμερικανοί θα μπορέσουν να δουν ποιος υποψήφιος είναι σε καλύτερη θέση» για να νικήσει τον Τραμπ, σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μπέρλινγκτον του Βερμόντ. Και αξίζει να σημειωθεί πως παρά τις ήττες του, επεσήμανε ότι καταγράφει πολύ καλά ποσοστά μεταξύ των νεαρών ψηφοφόρων.

https://www.instagram.com/p/B9iiTDWh6io/

Ο Ντόναλντ Τραμπ «ενώνει» Τζο Μπάιντεν και Μπέρνι Σάντερς

Και ο Ντόναλντ Τραμπ είναι το άτομο που τους ενώνει, γιατί κοινός στόχος και των δύο, δεν είναι απλά να πάρουν την υψηλότερη θέση μα να διώξουν τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ από τη θέση του λόγω των πολιτικών που ακολουθεί και των πεποιθήσεων που έχει.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έτεινε το χέρι στον αντίπαλό του, Σάντερς, μετά τη διαφαινόμενη άνετη επικράτησή του σε τουλάχιστον 3 εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, συμπεριλαμβανομένης αυτής στην πολιτεία Μίσιγκαν, η οποία χαρακτηριζόταν αναμέτρηση – κλειδί.

Υιοθετώντας συμφιλιωτικό τόνο, τόνισε ότι θέλει «να ευχαριστήσει τον Μπέρνι Σάντερς και τους υποστηρικτές του για την ακούραστη ενέργειά τους και το πάθος τους», προσθέτοντας πως «έχουμε τον ίδιο στόχο και μαζί θα νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ», κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Φιλαδέλφεια.

Ασχολείται με την πολιτική από το 1973

Ο Τζο Μπάιντεν όμως, δεν εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή πρόσφατα αλλά ήταν γερουσιαστής από το Ντέλαγουερ από τις 3 Ιανουαρίου 1973 μέχρι την παραίτησή του, λόγω της εκλογής του στην αντιπροεδρία, στις 15 Ιανουαρίου 2009.

https://www.instagram.com/p/B9hrKG3hrs6/

Γεννημένος στο Σκράντον της Πενσυλβάνια, έζησε εκεί για 10 χρόνια πριν μετακομίσει στο Ντέλαγουερ. Αν και έγινε δικηγόρος το 1969, η πολιτική ανέκαθεν τον συνάρπαζε και το 1970 εκλέχτηκε κομητειακός σύμβουλος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 1972 να εκλεχτεί στη Γερουσία όντας ο 6ος τότε νεότερος γερουσιαστής στην ιστορία του σώματος.

Και επειδή η ιστορία των ΗΠΑ έχει συνδεθεί με πολέμους σε άλλα κράτη, ο Μπάιντεν είχε απόφαση και για αυτό το ζήτημα, υποστηρίζοντας σθεναρά την παρέμβαση των ΗΠΑ στον πόλεμο της Βοσνίας. Αλλά αντιτάχθηκε στον πόλεμο του Κόλπου το 1991, αν και ψήφισε υπέρ του πολέμου στο Ιράκ το 2002, μολονότι αργότερα πρότεινε ψηφίσματα για την αλλαγή της στρατηγικής των ΗΠΑ.

https://www.instagram.com/p/B9VUEX-lHfL/

Η οικογενειακή τραγωδία που τον σημάδεψε

Όσο ήταν πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής της Γερουσίας, ασχολήθηκε με ζητήματα όπως η πολιτική για τα ναρκωτικά, η πρόληψη του εγκλήματος και οι πολιτικές ελευθερίες. Και μετά από όλα αυτά, ο Μπαράκ Ομπάμα τον επέλεξε ως υποψήφιο αντιπρόεδρο για τις προεδρικές εκλογές του 2008. Είναι ο πρώτος ρωμαιοκαθολικός αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς και ο πρώτος με καταγωγή από το Ντέλαγουερ.

Ο Τζο Μπάιντεν παντρεύτηκε το 1966 τη Νίλια Χάντερ με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά, δύο γιους και μια κόρη. Στις 18 Δεκεμβρίου 1972, λίγες εβδομάδες μετά την εκλογή του στη Γερουσία, η γυναίκα του και η κόρη του σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

https://www.instagram.com/p/B9TNZckhEp2/

Οι δύο γιοι του επίσης, ο Μπο και ο Ρόμπερτ τραυματίστηκαν σοβαρά αλλά ανάρρωσαν πλήρως. Ο Μπο είχε σπασμένο πόδι και μερικά άλλα χτυπήματα και ο Ρόμπερτ κάταγμα στο κρανίο και άλλα τραύματα στο κεφάλι. Αν και ο Μπάιντεν σκέφτηκε να παραιτηθεί από το τότε αξίωμά του για να τους φροντίσει, η ομάδα του τον συμβούλευσε πως δεν έπρεπε.

Με τη νυν σύζυγό του γνωρίστηκαν όταν ξεκίνησε να εργάζεται στο γραφείο της Γερουσίας

Η δυστυχία τον συνέτριψε και ο γνωστός πολιτικός όταν τού δινόταν η ευκαιρία, υποστήριζε πως ο οδηγός του φορτηγού που σκότωσε τη γυναίκα του και την κόρη του, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Αυτός ο ισχυρισμός όμως, δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ ούτε από την οικογένεια του οδηγού ούτε από την αστυνομία. Να σημειωθεί πως ο Μπο πέθανε το 2015 λόγω καρκίνου στον εγκέφαλο.

https://www.instagram.com/p/B9Qnu-gBD1q/

Αφού τού πήρε μερικά χρόνια για να ξεπεράσει την απώλεια, βρήκε παρηγοριά και αγάπη στο στοργικό πρόσωπο της Τζιλ Τρέισι Τζέικομπς Μπάιντεν, μιας παιδαγωγού από το Νιου Τζέρσεϊ η οποία μεγάλωσε στην Πενσυλβάνια. Ξεκίνησε την καριέρα της ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός στο σχολείο του Wilmington αλλά λίγο αργότερα ξεκίνησε να εργάζεται το γραφείο της Γερουσίας.

Αν και ήταν εκεί για λίγο καιρό, μόλις 5 μήνες, ήταν αρκετό για να γνωρίσει τον Τζο Μπάιντεν και να ερωτευτούν. Οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις τότε ήταν κοινές και μάλιστα, περιείχαν και ταξίδια με την ομάδα του Γερουσιαστή στις νότιες περιοχές του κράτους.

https://www.instagram.com/p/B89DdAvBDvg/

Παντρεύτηκαν 5 χρόνια μετά τον θάνατο της γυναίκας του 

Οι δύο τους παντρεύτηκαν τον Ιούνιο του 1977 στη Νέα Υόρκη, δηλαδή 5 χρόνια μετά τον θάνατο της γυναίκας του και μάλιστα, ο Τζο της είχε κάνει πολλές φόρες πρόταση να παντρευτούν γιατί είχε διακρίνει σε εκείνη πως ήταν η ιδανική να σταθεί δίπλα του τόσο λόγω της ζωής που έκανε όσο και λόγω της οικογενειακής τραγωδίας που είχε προκύψει.

Όμως, η Τζιλ ανέλαβε να φροντίσει τα δύο ανήλικα- τότε- αγόρια του και τελικά είπε το πολυπόθητο «ναι», ζυγίζοντας πρώτα όλη την προβολή που θα έπρεπε να διαχειριστεί. Εξάλλου, την άγχωνε και το γεγονός της δικής της καριέρας αλλά κατάφερε και να είναι πετυχημένη γυναίκα και στοργική μητέρα και άξια σύζυγος. Μάλιστα, μαζί με τον Μπάιντεν, έχει αποκτήσει και μια κόρη.

https://www.instagram.com/p/B84D9LPBNqV/

Όμως, από τη στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν άρχισε να θεωρείται άξιος αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020, ήταν αναμενόμενο να μπει και ο γιος του, Ρόμπερτ Χάντερ Μπάιντεν, στο στόχαστρο του Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει για σκάνδαλα που αφορούν στην οικογένεια Μπάιντεν

Ο Τραμπ ζήτησε μάλιστα βοήθεια, όπως τον κατηγορούν οι Δημοκρατικοί, από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, για να στριμώξει την οικογένεια Μπάιντεν. Αυτός, μάλιστα, είναι και ο λόγος που ξεκινά επίσημη έρευνα σε βάρος του για «προδοσία» με το ερώτημα της παραπομπής.

https://www.instagram.com/p/B81-abvBEXy/

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο Τραμπ αιτήθηκε να ξεκινήσει έρευνα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα του γιου του Τζο Μπάιντεν, που μετείχε στο ΔΣ ουκρανικής εταιρίας φυσικού αερίου. Κατόπιν ελέγχων από Ουκρανό αξιωματούχο, είχε προκύψει ότι δεν έκανε κάτι κακό.

Αλλά ακόμα και έτσι, ο Τζο Μπάιντεν σίγουρα εύχεται να εξαφανιστεί η ιστορία αυτή, αφού όσο περισσότερο βρίσκεται ο Χάντερ στα φώτα της δημοσιότητας, τόσο περισσότερο θα βρίσκεται και ο ίδιος με αποτέλεσμα να αμφισβητεί ο κόσμος τις ικανότητές του.

https://www.instagram.com/p/B82UEcFhigE/

Αυτό που όμως, έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως είναι πως όταν ο γιος του άφησε την τελευταία του πνοή στην κλινική που νοσηλευόταν τον Ιούνιο του 2015, άφησε μια οικογένεια πίσω του, τα ηνία και την επιμέλεια της οποίας είχε υπό την επίβλεψή του πατριαρχικά ο Τζο Μπάιντεν.

Η χήρα του γιου του έκανε σχέση με τον άλλο του γιο

Το 2017, λοιπόν, κυκλοφόρησε η φήμη η οποία επιβεβαιώθηκε από οικεία στην οικογένεια, πηγή, η σύζυγός του, Χάλι, διατηρούσε δεσμό μαζί με τον άλλο του γιο. Εξάλλου, όπως ο ίδιος ο Ρόμπερτ σημείωσε σε συνέντευξή του, οι δύο τους είχαν και την ευχή του Τζο!

https://www.instagram.com/p/B80JOv_hbid/

«Η Χάλι και εγώ είμαστε απίστευτα τυχεροί που βρήκαμε την αγάπη και την υποστήριξη ο ένας στον άλλο και αυτό είναι φανερό στους ανθρώπους που μας αγαπούν περισσότερο. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε οικογένεια και φίλους που μας υποστήριξαν σε κάθε μας βήμα», σημείωσε στο PageSix.

Βέβαια, η σχέση τους κράτησε μόλις 2 χρόνια, από το 2016 μέχρι το 2018. Και ο Ρόμπερτ το καλοκαίρι του 2019 παντρεύτηκε τη Μελίσα Κόχεν, μια Νοτιοαφρικανή σκηνοθέτιδα.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μπόρις Τζόνσον: Ο νέος πρωθυπουργός της Αγγλίας και υπέρμαχος του Brexit – Ο δημοσιογράφος με τα ακατάστατα ξανθά μαλλιά που δεν… ξέρει από πολιτική, οι γκάφες και το σκάνδαλο

Πρίγκιπας Άντριου: Η πτώση του… αγαπημένου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ – Το ερωτικό σκάνδαλο που τάραξε το παλάτι του Μπάκινγχαμ και οι στενές σχέσεις του με πλούσιους βιαστές ανηλίκων

Όμαρ αλ-Μπασίρ: Ένας από τους χειρότερους δικτάτορες του κόσμου ο οποίος διέταξε την εκτέλεση χιλιάδων αξιωματικών και διαδηλωτών, πήρε 25 εκατομμύρια από τον Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας και παντρεύτηκε την ξαδέρφη του

Τίφανι Τραμπ: Η «ξεχασμένη» κόρη του Ντόναλντ Τραμπ – Ο λόγος που ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν φωτογραφίζεται μαζί της, η περίπλοκη σχέση της με την Ιβάνκα και η ψεύτικη πρόσκληση για τον… αρραβώνα της με τον Μάικλ Μπούλος

Τζoν Κατσιματίδης: O αυτοδημιούργητος Ελληνοαμερικανός γιος φαροφύλακα που έγινε δισεκατομμυριούχος και… κολλητός πολλών Προέδρων

Οι νεαροί απόγονοι των Κένεντι: Ποιοι ασχολούνται με την… παράδοση της θρυλικής οικογένειας και ποιοι τα «βρόντηξαν» για να ακολουθήσουν το όνειρό τους

Σχετικά άρθρα